Į paauglystės metus įžengusių vaikų nenoras tvarkytis užtraukia tikrą galvos skausmą jų tėvams. Gali susidaryti įspūdis, kad paauglių nėmaž neerzina aplinkui tvyrantis chaosas, o kai kurie taip įsitraukia į bendravimą internetu, kad šiukšlių nė nepastebi.

Vis dėlto žmonės, kuriems švara ir tvarka – vieni didžiausių prioritetų, niekada nesutiks taikstytis su šiukšlynu vaiko kambaryje ir nesustodami kartos, kad reikia susitvarkyti. Nuolatiniai priminimai ir neįveikiamas nepaklusimas netruks privesti prie konfliktų, taigi, akivaizdu, kad netvarka – ne tik nemalonus, bet dar ir grėsmę santykiams šeimoje keliantis reiškinys.

Kaip spręsti dar tik bręstančią rimtą problemą, pasiūlė vienas paauglius vaikus auginantis tėvas.

Genialaus sprendimo autorius – Chadas McHuntas, informuoja „The Mirror“. Manydamas, kad jo strategija, privertusi vaikus susitvarkyti, galėtų tikti ir kitiems, apie pritaikytą metodą vyriškis nutarė papasakoti per „Facebook“.

Viskas, ko prireikė, – tai maišelis juodųjų ryžių, nurodė Ch. McHuntas savo paskyroje paskelbtoje žinutėje.

„Auginu paauglius vaikus. Kadangi vis turiu priminti, kad nevalgytų savo kambaryje ir suneštų į virtuvę nešvarius indus, mes kone nuolatos pykstamės. Kartais net gąsdindavau juos, kad kambaryje užsiveis pelės. Galop pavargau kartoti vis tą pačią dainelę ir nutariau kaip reikiant juos pamokyti“, – dėsto Ch. McHuntas.

„Nupirkau maišelį juodųjų ryžių ir pabarsčiau jų spintoje, po lova ir net šiek tiek po apklotais. Juodieji ryžiai labai primena pelių išmatas, taigi, vaikai, juos išvydę, kaip reikiant persigando. Ar reikia dar sakyti, kad problemų dėl tvarkos nuo tada nekyla?“ – patenkintas klausia sumanusis tėtis.

Ch. McHunto įkeltu pranešimu pasidalijo daugiau nei 87 tūkst. internautų. Tikėtina, kad daugelis iš jų – už patarimą dėkingi tėvai, pasiryžę ir patys išmėginti tokį būdą.

Vieni titulavo Ch. McHuntą genijumi, kiti pripažino, kad jis išmintingas, na, o trečius sumanymas tiesiog pralinksmino.

„Tikrai ir pats tai išbandysiu! Ačiū už nuostabią idėją!“ – parašė vienas.

„Idėja puiki, bet nežinia, ar pasiteisins, nes mano sūnui tikrai kils noras pamaitinti vargšę pelę“, – pakomentavo kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)