„Garsiausios siaubų ir paslapčių istorijos“
(Perpasakojo: Stefania Leonardi Hartley, Vertė: Daiva Krištopaitienė)

Šioje knygoje – net 12 klasika tapusių istorijų. Skaitydami vaikai susipažins su Mumija, Frankenšteinu, Drakula; su jaudinančiais žymiausių operų-miuziklų „Skraidantis olandas“, „Operos fantomas“ siužetais; garsiausiais A. Diuma, O. Wilde, A.K. Doyle kūriniais. Istorijos paslaptingos, žaviai šiurpinančios ir kartu persmelktos netikėtu humoru. Visos knygos istorijos iliustruotos skirtingų dailininkų.

Auditorija: 5–8 metų vaikai. Skaitydami šią knygą vaikai: ugdys vaizduotę ir turtins žodyną, lavins humoro jausmą, susipažins su vertingais klasikiniais kūriniais – literatūra, operomis, miuziklais. O skirtingų dailininkų iliustracijos ugdys estetinį, meninį skonį.

Joseph Coelho, Allison Colpoys (Vertė: Vainius Bakas), „Jei visas pasaulis būtų“

Tai poetiška paveikslėlių knyga, pateikianti itin jautrią istoriją apie vaiko susitikimą su pirmąja artimo žmogaus netektimi – senelio mirtimi. Knyga pasakoja apie mažos mergaitės meilę seneliui, kaip ji jaučiasi jam mirus.

Auditorija: 2–6 metų vaikai. Skaitydami šią knygą vaikai ugdys vaizduotę ir turtins žodyną. Eiliuoti tekstukai lavins vaiko ritmo ir kalbos pojūtį. Knyga ugdys emocinį intelektą, empatijos jausmą.

Selemonas Paltanavičius, „Šuniuko metai kaime“

Žinomas ir mylimas grožinių bei pažintinių knygų apie gamtą ir gyvūnus autorius savo knygoje skatina pažinti kaimo gyvenimą ir jo metų ciklą, supažindina su metų laikų kaita gamtoje. Čia gausu faktų ir įdomybių apie kaimo gyvūnus. Knyga gausiai iliustruota meniškomis ir žaismingos Redos Tomingas iliustracijomis.

Ankstyvą pavasarį gimęs šuniukas stebi ir pats patiria kaimo gyvenimą keičiantis gamtos metų ratui. Mažyliui viskas taip įdomu ir smalsu: jis domisi kaimo darbais, kitais gyvūnais, stebi, kaip mėnuo po mėnesio keičiasi gamta.

Tai nauja serijos „Nuotykiai gamtoje“ knyga. Kitos šios serijos knygos: „Voveriuko metai“, „Gandriuko metai“, „Bebriukų metai“.

Auditorija: 4–8 metų vaikai.

Niels van Hove, „Tu gali“

Ši paveikslėlių knyga moko vaikus pasitikėjimo savimi ir įveikti kasdienes problemas. Tai gausiai iliustruota knyga, vaikai mokomi pavyzdžiais, per konkrečias situacijas.

Džekas – geras ir linksmas berniukas. Jam patinka mokykloje, jis turi daug pomėgių, bet kaip ir kiekvienas vaikas, namie ar mokykloje kartais susiduria su nemalonumais. Skaitykite ir sužinokite, kaip Džekas išmoko pasitikėti savimi ir įveikti kasdienius rūpesčius.

Auditorija: 4–8 metų vaikai, taip pat puikiai tinka darželiams, mokykloms (pirmokams, antrokams).

Aaron Blabey ( Išvertė Ina Jakaitė), „Blogiukai. 4 dalis. Zombiai kačiukai puola“

Tai zombių kačiukų sukelta pasaulio pabaiga! Ar turėtumėte išsigąsti? Pravirkti? Mirti iš baimės? Ne! Jums tereikia atsilošti ir stebėti, kaip kailio kuokštai lakstys į šalis, kai blogiausi pasaulyje geri vaikinai susirems su kniaukiančiomis išprotėjusio marmelado pabaisomis!

Aaron Blabey – australų rašytojas ir iliustruotojas, kuriantis labai smagias ir juokingas knygas vaikams. Pagal skaitytojų taip pamėgtus „Blogiukus“ kuriamas animacinis filmas, kuris turėtų pasirodyti 2022 m. Šios knygos teisės parduotos 37 šalyse, o pirmoji serijos knyga laimėjo daugybę prestižinių apdovanojimų. Knyga lavina humoro jausmą, skatina teisingumą, moko vertinti kitus ne pagal išorę, bet pagal vidų, skatina literatūros ir vizualiųjų menų pažinimą.

Auditorija: tiks skaityti pradedantiems vaikams nuo 5 m.