Jurga Baltrukonytė, „Torčiukas ant debesėlio“ (atnaujinta)

Torčiukas ant debesėlio“ – pirmoji J. Baltrukonytės knyga, išleista 2013 m. Ji įtraukta į geriausių metų knygų penketuką, rekomenduojama K. Urbos 2 klasės skaitinių sąraše. Knygoje į pasaulį žvelgiama vaiko akimis, per Paulos istoriją keliamos svarbios temos: gyvenimo džiaugsmas ir mėgavimasis kiekviena akimirka, artimo žmogaus (senelės) netektis. Šmaikščios ir originalios dailininko Algio Kriščiūno iliustracijos.

Jautrioje, subtiliu humoru dvelkiančioje knygoje rašoma apie meilę gyvenimui ir tikėjimą stebuklais. Knyga pasižymi smagiais, vaikams būdingais fantazijos pliūpsniais bei vaikiška gyvenimo išmintimi. Tai pasakojimas apie mergaitę vardu Paula bei jai iškilusius didžius gyvenimo klausimus: kur vieną dieną pradingo močiutė? Gal ją suėdė dinozauras Mėsėdis? Ir kur kartais dingsta princesiškos suknelės? Kodėl negalima guma pasidalinti su kūdikiu? Ir kodėl suaugusieji dažniausiai plepa tokias nesąmones?

Auditorija: 4–8 metų vaikams.

Josefa Araos, June García, „Lulu nori TAPTI seniūne“

Laimėti – malonu, tik ar tikslas pateisina visas priemones? Šilta, pamokanti ir šmaikšti istorija tikrai privers susimąstyti. Knyga pabrėžia lyčių lygybę, skatina pasitikėti savimi, moko sąžiningai siekti tikslų, akcentuoja šeimos svarbą vaiko vertybių formavimuisi.

Įsidėmėkite! Klasės seniūnė gali būti tik viena ir jos vardas – Lulu. Lulu labai norėtų kiekvieną dieną valgyti milžiniškas ledų porcijas ir kad pertraukos tarp pamokų, it burtų lazdele mostelėjus, taptų ilgesnės. Tačiau šiais mokslo metais ji atras, ko trokšta dar smarkiau: kovoti su neteisybėmis, pažaboti šaipūno Diego juokelius ir, VISŲ SVARBIAUSIA, būti išrinkta pirmąja klasės seniūne!
Ar nesukirbės tikėjimas savimi ir Lulu atsispirs pagundai pergalės siekti apgaule?

Auditorija: 7–10 m. vaikams.



Jessie Sima, „Ne visai narvalas“

Nuostabiai iliustruota paveikslėlių knyga apie vandenyne gyvenantį narvalą ne visai tokį, kaip kiti narvalai. Istorija apie pritapimą, išsiskyrimą ir begalinę šeimos meilę.

Kelpas gimė vandenyno gelmėse. Jis nuo mažų dienų žinojo, kad skiriasi nuo kitų narvalų. Bet jo draugai į tai visai nekreipė dėmesio, todėl ir Kelpas nutarė nesijaudinti. Kol vieną dieną ant uolos skardžio jis pastebėjo paslaptingą švytinčią būtybę, labai panašią į save.

Auditorija: 4–7 metų vaikams.


Renata Šerelytė, „Pelėdžius ir purpurinė antis“

Lengvai skaitoma įdomi istorija, tinkanti pradedantiems skaityti. Žinomos ir įvertints autorės knyga nukelia į magišką pasaulį, kuriame veikia ryškaus charakterio personažai (Pelėdžius ir antis). Savo magiška atmosfera knyga šiek tiek primena „Alisą stebuklų šalyje“, lavina vaizduotę, empatiją, ugdo humoro jausmą. Išraiškingos ir ryškios Rasos Joni iliustracijos.

Kas benutiktų margame Paukščių Miestelyje, Purpurinė Antis į viską žiūri praktiškai, o Pelėdžius – filosofiškai. Todėl jiems niekas nebaisu – netgi Ašarų Tvanas, kurį sukėlė Burtininkas, pametęs stebuklingą Triušį.

Auditorija: 5–8 metų vaikams.


Lisa–Marie Dickreiter, Andreas Götz, „Bertis ir jo broliai“

Tai skaitymo serijos „Skaitau pats“ 3 žingsnio knygelė. Ji lavina humoro jausmą, pabrėžia punktualumo svarbą. Knyga papildyta literatūrinėmis užduotimis, žaidimais ir galvosūkiais. Jie padės geriau įsiminti šią linksmą Berčio istoriją ir patikrins pastabumą, atidumą ir lavins atmintį.

Ak, kiek daug juokingų nuotykių gali nutikti, jei susivėlinsi vos kelias minutes! Paskubėk, tavęs laukia pašėlęs rytas su pirmoku Berčiu!

Gelbėkit! Ir kodėl būtent pirmą Berčio dieną mokykloje visa šeima pramiega?! Tėtis spaudžia greičio pedalą ir lekia į mokyklą – kol sustabdo policija. Tada Bertis ir jo broliai vieni skuodžia į mokyklą. Bet pakeliui jų tyko pats pikčiausias šuo pasaulyje Žvaigždūnas. Ir jis dar taikosi į Berčio tūtoje esančius saldumynus... Ar pavyks Berčiui kaip nors pasiekti mokyklą?

Auditorija: pradedantiems skaityti, nuo 5 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt