2017 metais atliktame tyrime dalyvavo du tūkstančiai Amerikos motinų, auginančių vaikus nuo penkerių iki dvylikos metų. Pasak kompanijos „Welch’s“, statistinė mama pradeda veiklą apie 6 val. 23 min. ir baigia tik apie 8 val. 31 min. Daugeliui jų tai atrodo normali diena, rašoma mother.ly.

„Šis tyrimas dar kartą atkreipia dėmesį į tai, koks sudėtingas yra motinos vaidmuo, ir kad jį sudaro nesibaigiančios užduotys“, – sakė kompanijos „Welch’s“ atstovas Casey Lewisas.

Pasak šios apklausos, statistinei mamai pasiseka, jeigu ji per dieną sau gali skirti valandą ir septynias minutes. Keturios iš dešimties apklausos dalyvių tvirtino, kad jų gyvenimas – visą savaitę trunkanti niekada nesibaigiančių užduočių serija.

Nepaisant visų reikalavimų, respondentės neslėpė, kad sulaukia pagalbos. Kalbant apie vaikų priežiūrą, joms labiausiai pasitarnauja kūdikių servetėlės ir drėgnos servetėlės, „iPad“, vaikų televizijos šou, kavinės, kuriose galima nusipirkti maisto neišlipant iš automobilio, „Netflix“, auklės ir seneliai.

Dirbanti mama

„Užimtos mamos solidarizuojasi su „gelbėtojų“ sąrašu, kuris parodo ne tik didelį darbo krūvį, bet ir nuolatinį reikalavimą maitinti ir aprūpinti šeimą, savaitė po savaitės“, – sakė C. Lewisas.

Akivaizdu, kad daug mamų dirba maksimaliu pajėgumu, tad visai nenuostabu, kad 72 procentai prisipažįsta, jog vaikus maitinti sveikai nėra taip jau paprasta. Tačiau tai taip pat parodo, kad apsirūpinimas maistu, kuriuo pamaitinama šeima be papildomo darbo krūvio, yra iššūkis, su kuriuo susiduria dauguma tėvų. Tad nekalkite savęs prie kryžiaus, jeigu priklausote tai mamų kategorijai, kurios kartkartėmis nuperka maisto šeimai, neišlipdamos iš automobilio.

Gali atrodyti, kad darbas 14 valandų per parą gali tapti slegiančiu dalyku, tačiau daugumai motinų motinystė atrodo verta papildomo laiko, skirto bėgiojimui apie vaikus ir tvarkymui. Žinoma, daugelio mamų šio tyrimo rezultatai visiškai nenustebino. Tačiau vertingiausia šio tyrimo dalis yra jo siunčiama žinutė likusiai visuomenei: mamoms reikia paramos jų darbo vietose, bendruomenėse ir namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)