„Iarnród Éireann“ („Airijos geležinkelių“) atstovai pareiškė, kad traukinyje gimusi mergaitė visą vaikystę ir iki pat 25 m. traukiniais galės važinėtis nemokamai.

Gydytojas traukinyje

Viena iš traukinio darbuotojų, Emma Tote papasakojo Airijos nacionaliniam transliuotojui RTÉ, kad išgirdo iš tualeto sklindantį moters riksmą, ir suprato, kad kažkas negerai. Ji jėga atidarė tualeto duris ir viduje pamatė jauną moterį, kuri jai pasakė, jog gimdo.

E. Tote informavo traukinio mašinistą, paskambino į greitąją pagalbą ir paklausė keleivių, gal tarp jų yra medikų, kurie galėtų padėti. Laimei, tuo pačiu traukiniu važiavo šeimos gydytojas Alanas Devine‘as iš Golvėjaus.

Jis pasakė pastebėjęs, kad kažkas nutiko, kai traukinys apie dešimt minučių stovėjo Kildare stotyje. Tada ir išgirdo, kad traukinyje gimdo moteris.

Visiškas chaosas

Dr. A. Devine‘as pasakė RTÉ, kad kai jis atskubėjo į vagoną, moterimi jau rūpinosi dvi medicinos seserys. „Jos pačios viską mokėjo“, – pridūrė gydytojas. Dr. A. Devine‘as papasakojo, kad jam teliko pagauti kūdikį, kuris pasirodė po 20 min.

Gimdymas traukinyje

Pasak šeimos gydytojo, paprastai jam netenka priimti gimdymų, tačiau kai mokėsi medicinos mokykloje, jam yra tekę asistuoti gimdymo metu.

„Ligoninėje, kaip žinome, gimdyvėms užtikrinama jauki, sterili aplinka, jomis rūpinasi akušeriai, –pasakė jis. – O čia viskas buvo labai chaotiška, tačiau neturėjome pasirinkimo, tad teko dėti visas pastangas, kad gimdymas būtų kuo sklandesnis.“

„Airijos geležinkelių“ atstovas pasakė: „Mes esame labai dėkingi personalui ir keleiviams, kurie padėjo mamai saugiai pagimdyti kūdikį traukinyje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)