Prieš valstybinius brandos egzaminus ne vienam abiturientui kyla nerimas – o kas, jei į svajonių profesiją įstoti nepavyks?

Kad nei jaudulys, nei žinių spragos nepakištų kojos, sparčiai populiarėjanti mokymosi platforma „Digiklasė“ pristato trijų dienų virtualų renginį „DigiMart“, kuris padės tiek įveikti baimes, tiek į svarbų gyvenimo etapą įžengti pasiruošus, rašoma pranešime spaudai.

Geriausi mokytojai dalys patarimus

Kartais, net ir gerai pasimokius prieš egzaminą, streso būsenoje pasimiršta elementarios žinios, o tai gali kainuoti svajonę įstoti į prestižiška laikomą specialybę ar valstybės finansuojamos studijų vietos praradimą. Būtent dėl to „DigiMart“ kartu su geriausiais lektoriais balandžio 7–9 dienomis suteiks galimybę dalykus pasikartoti be streso ir dar sykį kritiškai pažvelgti į dažniausia egzaminuose abiturientų paliekamas klaidas.

Gerai žinomi lektoriai atkreips moksleivių dėmesį į svarbias matematikos, chemijos, lietuvių kalbos, biologijos, fizikos ir istorijos egzaminų temas, o laiko planavimo ir streso valdymo mentoriai atskleis, kaip ruošiantis neperdegti ir pasirūpinti savo emocine sveikata.

Tarp ilgametę patirtį turinčių lektorių bus galima išvysti Rasą Žemaitaitienę, Vilniaus licėjaus chemijos mokytoją, ekspertę, išauginusią ne vieną šimtukininką ir tarptautinių olimpiadų prizininką, dr. Mindaugą Nefą, humanitarinių mokslų, istorijos daktarą, VDU Švietimo akademijoje dėstantį istorijos kursus, profesorę dr. Palmirą Pečiuliauskienę, VDU fizikos didaktikos dėstytoją ir vadovėlio „Fizika VII–XII“ bendraautorę, kuriančią fizikos mokymo programas bei strategijas.

Patarimais dalysis ir žinomi televizijos pasaulio žmonės. Viena jų – puikiai egzaminus išlaikiusi, dešimtukininkė žurnalistė Ugnė Siparė, sakanti, kad svarbiausia atitinkamai planuoti laiką. Gyvenimiška patirtimi apie tai, ko mokykloje nemoko ir kas praverčia ją pabaigus, moksleiviams kalbės humoristas Mantas Stonkus ir laidų vedėjas Rolandas Mackevičius.

Koncertai ir galimybė laimėti didelės vertės prizų

Kad trijų dienų mokslo maratonas pernelyg nenuvargintų, renginio pertraukų metu bus galima išvysti išsiilgtus scenos veidus: muzikinius pasirodymus dovanos tokie atlikėjai, kaip Monika Liu, Justinas Jarutis ir Free Finga.

Negana to, „DigiMart“ vainikuos tarpmokyklinis „DigiMūšis“, kuriame kiekviena mokymosi įstaiga galės įrodyti, kad jie – geriausi. Žinoma, toks indėlis bus įvertintas! Protmūšio dalyvių lauks net 1500 eurų vertės prizai: „Knygų Klubo“ knygos, „Audioteka“ dovanų kuponai, Nacionalinės Geografijos prenumeratos ir daugelis kitų!

Beje, daugiausia moksleivių į renginį pritraukusi mokykla taip pat bus apdovanota – laikotarpiu, kai kiekviena konsultacija ruošiantis egzaminams ypač svarbi, ji gaus mėnesio trukmės „DigiKlasės“ narystę kiekvienam 8–12 klasių moksleiviui.

„DigiKlasė“ geriausių lektorių žinias, koncertus ir protmūšį dovanos visiškai nemokamai, norinčiam įšokti į smagiai pateiktų mokslo žinių traukinį tiesiog beliks užsiregistruoti Digiklase.lt platformoje ir paspausti mytuką „Dalyvauti“.

„Žinios turi būti pateiktos įtraukiu ir smagiu formatu, kas ir bus daroma šiame renginyje. Dėl to surinkome daug žmonių – savo sričių profesionalų, kuriems ypač rūpi Lietuvos švietimas. Svarbu, kad moksleiviai suprastų, jog jie ne vieni, kad panašias baimes išgyvena daugelis jų. Tikiuosi, kad šios paskaitos juos ir nuramins, ir padės užtvirtinti žinias“, – sako vienas renginio organizatorių Mantas Stonkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)