Sarah Turnes „Motinystės“ atostogos“

Ši knyga į mano rankas pakliuvo pačiu laiku ir tapo tikru išsigelbėjimu. Kai visi socialiniai tinklai ūžia apie begalinę meilę vaikui, apie jų atneštą prasmę gyvenimui ir visos mamos pasičiupusios savo švarutėlius besišypsančius vaikus spinduliuoja begaline laime ir dar turi laiko kasdien atrodyti kaip ką tik nužengusios nuo žurnalo viršelio, va tada pagalvoji, kad kažkas gal su tavim negerai. O taip nėra. Sarah Turner – garsi tinklaraštininkė ir berniukų mama. Ji išties labai nuotaikingai pasakoja apie tai, kaip ne tik nepasiklysti motinystės/tėvystės džiunglėse, kaip jose išgyventi, bet ir tai kaip gerai praleisti laiką auginant mažuosius padaužas. Jau knygos viršelis sufleruoja, kad bus smagu. Jeigu norisi geros humoro dozės, palaikymo ir praktinių patarimų – šita knyga kaip tik jums.

Gina Ford Sveiko kūdikio dienotvarkė“

Iš karto noriu įspėti kam ši knyga tikrai nėra skirta: ji netiks mamoms (o ir tėčiams), kurie nenori gyventi griežto rėžimu ritmu, taip pat netiks tiems, kuriems prieraišios tėvystės modelis atrodo pats tinkamiausias. Jums labiau tiktų viena labai populiari knygelė rožiniu viršeliu. Dabar apie tai, kam ši knyga tiks kuo puikiausiai. Knygą rekomenduoju tiems, kas saugiai jaučiasi tada, kai jų laikas suplanuotas. Mano galva, laiko planavimas ypač svarbu, kai atsiranda pirmasis vaikas šeimoje ir jūs tiesiog nežinote, ką ir kada daryti. Knyga labai informatyvi, su pateikta konkrečia dienotvarke. Taip, jums kasdien teks keltis 7 valandą ryto, tačiau ramybė namuose įsivyraus jau nuo 19 val. Gina Ford savo kūdikio priežiūros ir auginimo sistemą remia savo ilgalaike patirtimi ir principu, kad reikia valgydinti, migdyti ir visą kitą veikla, susijusią su kūdikiu, daryti savo laiku, kad vaikas nepervargtų arba nebūtų alkanas, nes tada jau „drebėk Žemele“. Pasverkite visus pliusus ir minusus, ar jums šis modelis tinka. Mums ir mūsų mažylei pasiteisino kuo puikiausiai.

Aušra Kurienė Kaip užauginti žmogų. Mintys iš vaikų psichologo smėlio dėžės“

Po perskaitytos knygos apie motinystę rožiniu viršeliu į edukacines knygas šia tema žiūrėti nesinorėjo ilgą laiką. Vis tik smalsumas ir noras tobulėti nugalėjo. Aišku ir reklama. Šalia šios knygos aprašymų vyrauja du epitetai: vadovėlis ir privaloma perskaityti. Dėl buvimo vadovėliu stipriai suabejočiau. Na bent jau vadovėlio mums įprasta nuobodžia forma. Tai labai įtraukianti, įdomi ir informatyvi knyga, kuri skaitosi lyg lengvo turinio romanas, bet turiniu yra tiesiog vaaaau. O dėl privalomumo ją perskaityti – tai ši knyga yra MUST. Be jokių abejonių. Knygoje jaučiamas psichologės ir psichoterapeutės profesionalumas. Aprašoma daugybė realių gyvenimiškų situacijų ir problemų, su kuriomis susiduria tėvai. Bet nėra begrūmojančio mokytojo piršto. Niekas jūsų neteis, nes kaip psichologė yra minėjusi ne kartą – tėvai tikrai darys klaidų, bet svarbiausia dėl jų savęs neplakti, o racionaliai ieškoti kaip išspręsti problemas. Saviplaka neduoda nieko. O štai žinios gali labai daug. Ir dar – nepamirškime, kad mūsų vaikai – tai tokie patys žmonės tik be patirties ir su šiek tiek mažiau žinių. Gerbkime juos. Nemėgstate ašaringų verkšlenimų, mažybinių žodžių žodelyčiu, norite žinoti daugiau, plačiau suvokti vaiko raidą? Ši knyga kaip tik jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)