„Atsimenu, stovime ligoninėje su lėliukais, žiūrim vienas į kitą ir klausiame, tai ką dabar darysime?“, – juokiasi pašnekovė.

„Mes neturėjome kur dėtis, reikėjo suktis iš padėties. Martynas turėjo galimybę man padėti, grįžti iš darbo, nes gyvename netoli salės, apie 10 minučių pėstute. Pamenu tokį momentą, vyras varžybose, trečio kėlinio metu aš jam skambinu ir sakau „Nebegaliu“. Ašaros upeliais bėga, sumuštiniai guli ant stalo. Aš dar nevalgiusi, o abu vaikai verkia. Martynas grįžta, žiūri į mus tris verkiančius“, – su šypsena prisimins žinoma moteris.

Laidoje „Mamos, nemokančios meluoti“ Viktorija Pocienė taip pat papasakos apie motinystės ypatumus JAV.

„Mamos, pagimdžiusios kūdikį JAV, gauna 12 savaičių neapmokamų atostogų. Kai papasakoju joms, kokia situacija pas mus, jos nori kraustytis į Europą. Daug kas stebisi, kodėl jos išeina į darbą po trijų mėnesių, bet nėra kito pasirinkimo. Aišku, gali palikti darbą ir būti tik mama, bet ne visi gali sau tai leisti“.

„Dar vienas skirtumas, jog Amerikoje vaikai iki metų ar pusantrų miega be patalų. Nėra jokių žaisliukų, jokių apsaugų. Būna tik čiužinys. Taip užaugo ir mūsų vaikai. Per paskaitas iki gimdymo labai akcentuojama, kad lovose negali būti nieko minkšta, kas galėtų sukelti SIDS sindromą (red. SIDS iš angl. – staigios kūdikio mirties sindromas)“, – dalinsis patirtimi V. Pocienė.

Laura Mazalienė ir Simona Bakėjienė

Sveikos gyvensenos atstovė Simona Bakėjienė laidoje papasakos, kaip harmoningai jos ir vyro Igno Bakėjaus šeima su trimis vaikais tapo vegetariškos mitybos šalininkais.

„Prieš septynerius metus vyro tėtis paklausė mūsų, ar norėtume, jog mums į namus įduotų žuvies. Aš sutikau, bet paprašiau išvalyti vidų. Parsivežu žuvį namo ir žiūri, kad ji su galva. Stoviu ir vis negaliu jos sutvarkyti. Tą akimirką supratau, jog kažkas keičiasi. Vėliau nebegalėjau ir vištienos pagaminti, tad po truputį nustojau valgyti tuos maisto produktus.

Jei reikėdavo pagaminti valgyti vyrui, nes jis tuo metu intensyviai sportavo, prašydavau jo nusipirkti tokį mėsos gabaliuką, jog užtektų tik įmesti jį į vandenį ir išvirti“, – pasakos S. Bakėjienė.

Moteris atviraus, jog vaikų mitybos įpročius keitė palengva, atsižvelgiant į jų poreikius ir aplinką.

Laida „Mamos, nemokančios meluoti“ šį šeštadienį 9.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)