Pugačiovos anūkės auklė – iš Filipinų

Neseniai antro kūdikio susilaukusi Rusijos televizijos laidų vedėja Valerija Kudriaceva socialiniuose tinkluose pranešė ieškanti mažyliui auklės – būtinai filipinietės. Auklės iš Rusijos jos netenkina, mat, kaip pati nurodė, jos pernelyg plepios, tingios, išpaikintos ir įkyrios. „Visiškai jomis nepasitikiu!“ – išrėžė V.Kudriaceva.

Auklių agentūros vadovė Natalija Okulova
Dabar idealiausia aukle laikoma 28-erių metų mergina. Visi pageidauja, kad auklė būtų energinga, bet į akis nekrentančios išvaizdos

Panašūs vertinimai būdingi ne tik jai. „Vasilisa Volodina (taip pat televizijos laidų vedėja) irgi pasamdė filipinietę auklę“, – priminė rusų aktorė Larisa Guzejeva ir pridūrė, kad ir pati nėra linkusi pasitikėti rusėmis. Rusų tautybės auklės, esą, per daug sau leidžia: supranta, kad yra reikalingos, o tada pradeda diktuoti taisykles ir visiems vadovauti.

Anglų kalba nuo pat kūdikystės

Rusų estrados primadonos Alos Pugačiovos dukrai dainininkei Kristinai Orbakaitei auklėjant šešerių metų atžalą Klaudiją taip pat padeda filipinietė. Į auklės pareigas įeina vaiko priežiūra ir maisto ruošimas. Be to, auklė turi palydėti Klaudiją į darželį ir baleto užsiėmimus. Verta paminėti, kad tai moteris, nemokanti kalbėti rusiškai, ir su globotine bendraujanti vien anglų kalba.

Kristina Orbakaitė su sūnumis

„Klaudija nejunta skirtumo tarp rusų ir anglų kalbų, – pareiškė K.Orbakaitė. – Viskas įvyko atsitiktinai. Vasarą, kai Klaudija poilsiavo Majamyje, lankė vietinį darželį. Jame, savaime suprantama, buvo kalbama angliškai. Darželyje, į kurį ji eina Maskvoje, taip pat mokoma anglų kalbos.“

O štai trejus metukus turinti Nadežda – dailiojo čiuožimo žvaigždės Tatjanos Navkos ir Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo duktė – kalba jau net trimis kalbomis.

„Nadežda lanko anglakalbių darželį, be to, šiek tiek moka kiniškai, kadangi jos auklė – kinė, – atskleidė T.Navka. – Viena mano draugė ilgą laiką dirbo Kinijoje, o grįždama parsivežė ir savo dukters auklę. Vaikui paaugus, ji man ir rekomendavo auklę.“

Užsienio kalbų mokosi ir penkiametis televizijos laidų vedėjos Janos Rudkovskajos bei dailiojo čiuožimo olimpinio čempiono Jevgenijaus Pliuščenkos sūnus Saša.

„Sašą prižiūri dvi auklės. Jos dirba pakaitomis. Viena – anglų kalbos mokytoja, o kita – logopedė, – pasakojo J.Rudkovskaja. – Vieną auklę parekomendavo pažįstami, o kitą radome per agentūrą. Be to, sūnų saugo apsaugininkas (jis dargi eina ir vairuotojo pareigas). Pastarasis visur jį lydi ir yra atsakingas už visą mokymo procesą – treniruotes bei užsiėmimus.“

Renkasi medikus

Neseniai antro kūdikio susilaukusi dainininkė Svetlana Loboda dėl nuolatinių gastrolių negali nuolatos būti šalia kūdikio. „Dukrą palieku su mama, jaunesne seserimi ir aukle. Be to, šalia visada yra pediatras“, – aiškina S.Loboda.

Medicininį išsilavinimą turinti auklė pasamdyta ir Malikovų šeimoje. Galbūt vertėtų priminti, kad sausio pabaigoje surogatinė motina pagimdė kūdikį, tapusį 49-erių metų dainininko Dmitrijaus Malikovo ir 54-erių metų jo žmonos Jelenos sūnumi Marku.

„Sūnaus aukle dirba sena mano pažįstama. Ji yra medikė, be to, masažistė. Kalbų sūnus mokysis kiek vėliau. Tuo tikslu parinksime gerą vaikų darželį, kuriame bus palanku susidurti su socialine aplinka, – jis neturi nuolatos laikytis įsikibęs mamos sijono. Manau, kad socialinėje terpėje vaikas turi adaptuotis nuo pirmųjų savo gyvenimo metų. Į darželį Marką ketiname leisti, kai jam sukaks 2 arba 3 metai, bet ne vėliau“, – sakė Jelena.

Naujųjų rusų žmonos pagalbininkes renkasi pagal baldų spalvą

„Iš Filipinų atvykusios auklės iš tiesų populiarios, tačiau pastaruoju metu vis dažniau atsisakoma jų paslaugų, nes jos dažnai suserga sunkiai Rusijoje išgydomomis infekcijomis, – nurodė įdarbinimo agentūros „Alkonti“ vadovė Natalija Okulova. – Dar viena išryškėjusi tendencija susijusi su auklių amžiumi: seniau paklausios buvo vyresnio amžiaus moterys, o dabar idealiausia aukle laikoma 28-erių metų mergina. Visi pageidauja, kad auklė būtų energinga, į akis nekrentančios išvaizdos (kad vyras neimtų žvilgčioti), be to, jauna. 45-eri metai – viršutinė amžiaus riba.“

Kartkartėmis iš klientų tenka išgirsti ir ypač neįprastų reikalavimų. Tarkim, viena Rubliovkoje gyvenanti dama auklę rinkos pagal baldų spalvą. Sakė samdysianti tik blondinę, nes jos butas apstatytas baltais baldais. Labai dažnai auklę žmonės renkasi pagal Zodiako ženklą. O štai viena moteris ieškojo auklės, turėjusios lydėti šeimą kelionėje į Tailandą. Toje šalyje, kaip žinia, labai karšta, ir kad nuo auklės nesijustų prakaito kvapo, klientė pasiūlė samdomai moteriai susileisti į pažastis botulino toksino. Auklė tokiam reikalavimui pakluso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)