Vaikai žydų kultūroje laikomi didžiule vertybe, ši nuostata išlieka net ir vis labiau indvidualistine tampančioje visuomenėje. Vaikų auklėjimas yra labai svarbus procesas, nuo kurio priklauso vaiko ateitis, įsitikinusios žydų šeimos. 

Žydų tėvai, kuriems jau jų kūdikiai yra svarbiau už viską, sukūrė keletą vaiko auklėjimo taisyklių, į kurias verta atsižvelgti. Taigi kaip užauginti sėkmingus, savimi pasitikinčius vaikus, kuo čia dėtos plaukimo pamokos ir ką reiškia juokelis apie du žydus ir tris nuomones?

Suteikiama laisvė, bet nepamirštamos pareigos

Viskas prasideda nuo laisvės ir pagarbos. Tyrimai rodo – kai vaikystėje mažai laisvės, suaugęs žmogus gyvenime susiduria su rimtomis problemomis.

Vaikai, kuriuos tėvai pernelyg saugo, išauga į mažiau stabilius, labiau pažeidžiamus suaugusiuosius, kuriems didesnė tikimybė nugrimzti į nerimą, depresiją, vartoti vaistus nuo šių susirgimų. Gyvenime jiems gali pritrūkti svarbių įgūdžių – pavyzdžiui, priimant sprendimus, įvertinant alternatyvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)