Laidoje „Mamos, nemokančios meluoti“ šį šeštadienį pašnekovė atskleis skaičių subtilybes ir papasakos, kodėl tą pačią dieną ar net valandą gimusių žmonių gyvenimai ir patys žmonės būna skirtingi, nors jų gimimo datos skaičių kodas – panašus.

„Dukrai norėjome vardo, kuris būtų susijęs su gamta. Taip sugalvojome Ūlos vardą – upė. Taip pat šis vardas turi tokių gražių prasmių kaip valinga moteris ar jūros brangakmenis. Tačiau numerologine prasme dukrai norėjome stipresnio vardo, geriau papildančio gimimo datą, tad ieškojome antro vardo.
Vien Ūlos vardas yra trumpas, tai reiškia, jog jis išsišifruoja į mažai skaičių – jais viską galime išskaičiuoti. Kiekviena raidė turi skaičiaus atitikmenį: A yra 1, Ą – 2, B-3 ir t.t. Jei varde yra raidės, kurių reikšmės turi skaičius 9, 7 ar 8 arba pats vardas yra ilgas, tuomet galutinis skaitinis rezultatas dažnai būna gana galingas. Vardą su pavarde galime derinti prie žmogaus gimimo datos. Gimstantis žmogus su gimimo data į pasaulį atsineša tam tikras duotybes ir pamokas, kurias jis turi išmokti bei tikslus, kuriuos turi pasiekti.“

Numerologijos entuziastės manymu, dalis žmonių kritiškai vertina numerologijos teikiamas žinias, todėl, kad sudėtinga priimti tai, ko negali „paliesti“. Pasak jos, tą pačią dieną gimsta daugybė skirtingų žmonių, jų gimimo datos – vienodos, tačiau gyvenimai ir charakteriai – ne. Čia lemtingą vaidmenį atlieka vardo ir pavardės kombinacija.

„Vardas kartu su pavarde yra programa, kurią tėvai duoda savo vaikams. Štai kodėl dvynukai, gimę vos ne tą pačią minutę gali būti visiškai skirtingi“, – pasakoja pašnekovė.

Dietistė Indrė Trusovė, knygos „Sveika ir gardu“ autorė laidoje „Mamos, nemokančios meluoti“ pasidalins išgyvenimais apie praėjusius metus, kada jai vienu metu teko parašyti pirmąją savo knygą, baigti studijas Klaipėdos universitete bei lauktis sūnaus.

„Kai žinojau knygos rašymo baigties ir diplomo, baigiamosios praktikos, kvalifikacinio egzamino terminą, stoviu su nėštumo testu ir džiaugiuosi, ir verkiu“, – atviraus pašnekovė. „Mano nėštumas nebuvo lengvas, iki 20-tos savaitės mane kankino stipri toksikozė, teko net atsidurti ligoninėje dėl išsekimo.

Pakeitus pokalbio temą ir paklausus, koks pats netinkamiausias maisto produktas, kurį savo vaikui gali duoti tėvai, dietistė atsako su šypsena – tai nemeilė.

„Nemanau, kad yra toks produktas, kurį galima įvardinti kaip labiausiai netinkantį vaikams. Manau, svarbiausia – saikas ir balansas. Tenka diskutuoti apie darželelyje esančią mitybą, kuri galbūt ne visada atrodo tinkama, bet aš visada sakau, jog reikia stengtis, kad bent namuose paprastomis dienomis maistas būtų geras.“

Laida „Mamos, nemokančios meluoti“ šeštadienį 9.30 per Delfi TV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)