Fizinėse parduotuvėse ir internete buvo galima įsigyti „Chi Chi London“ Lollita vakarėlio suknelę vaikams nuo 3 iki 11 metų, tačiau tėvai ją boikotavo dėl pavadinimo.

Pavadinimas panašus į 1955 m. Vladimiro Nabokovo romaną „Lolita“, kuriame pasakojama apie liguistą brandaus amžiaus literatūros profesoriaus meilę vos paauglystės slenkstį peržengusiai mergaitei.

Tėvai į suknelės pavadinimą atkreipė dėmesį po to, kai televizijos laidų vedėja ir rašytoja Victoria Coren Mitchell apie tai paskelbė „Twitter“ daugiau nei 600 000 savo sekėjų.

Ji parašė: „Jei sugalvotum pavadinti vaikišką šventinę suknelę, kaip jos NEpavadintum?“

Atsakydamas į jos žinutę, vienas žmogus parašė: „Tai groteskiška ir niekšiška.“

Kitas asmuo pridūrė: „Suknelė labai graži, bet aš negalėčiau jos pirkti dėl tokio pavadinimo. Beprotiška taip pavadinti vaikišką suknelę.“

„John Lewis“ parduotuvė.

„Chi Chi London“ yra mados prekės ženklas, kurio drabužiai parduodami prekybos tinklo „John Lewis“ parduotuvėse. Išėmus iš prekybos šios suknelės nebegalima įsigyti ir elektroninėje parduotuvėje.

Kol dar buvo prekyboje, suknelės aprašymas buvo toks: „Ši suknelė tikrai taps mėgstamiausia vakarėlių apranga. Švelni ir patogi atlasinė suknelė su subtiliais sidabruotais išsiuvinėjimais, nėriniuotais krašteliais ir šifoniniu tiulio pasijoniu puikiai tiks suktis šokių aikštelėje.“

„John Lewis“ nusprendė iš prekybos pašalinti vaikišką vakarėlių suknelę.

Komentuodama įsiplieskusį skandalą prekybos tinklo „John Lewis“ atstovė sakė: „Šį gaminį pašalinome iš pardavimo, kai tik atkreipėme dėmesį į pasipiktinimą. Atsiprašome už sukeltą nemalonumą.“

Šią savaitę prekybos tinklas sulaukė kritikos ir už 25 svarų sterlingų vertės Kalėdų eglutę, pagamintą iš 114 vienkartinių balionų, pardavimą. Aplinkosaugininkai buvo nepatenkinti, o kai kurie liko „be žado“ dėl pirkėjų sprendimo tokią eglutę įsigyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)