Žurnale „Aging Research“ paskelbtame tyrime teigiama, kad gruodį gimusiems žmonėms yra didesnė tikimybė sulaukti 100 metų. Tyrime buvo nagrinėjama, kurį mėnesį gimę žmonės turi daugiau šansų išgyventi iki šimto metų. Jie apžvelgė 1573 Amerikos šimtamečių, gimusių nuo 1880 iki 1895 m. Ši informacija buvo palyginta su jų 10 885 seserimis ir 1 083 sutuoktiniais, kurie gyveno trumpiau.

„Šis tyrimas rodo, kad gruodžio mėnesį gimusiems žmonėms tikimybė išgyventi iki 105 metų ir daugiau yra gerokai didesnė, nei, tarkime, tiems, kurie gimę birželio mėnesį“, – aiškino autoriai. Spalio ir lapkričio mėnesiais gimę kūdikiai taip pat turėjo pakankamai didelę tikimybę gyventi iki 100, tuo tarpu gimę kovo mėnesį – mažiausią.

Kitas tyrimas, kurio metu buvo vertinami kolegijos studentai Amerikoje, nustatė, kad gruodį gimę žmonės turi mažiausią polinkį skųstis. Jie taip pat yra mažiau linkę į nuotaikų svyravimus.

Be to, tarptautiniame sporto medicinos žurnale paskelbtame tyrime nustatyta, kad spalį, lapkritį ar gruodį gimę vaikai turi geresnį fizinį pasirengimą. „Sandercockas ir jo tyrėjų komanda nustatė, kad lapkritį gimę vaikai turėjo daugiausiai ištvermės ir galios ir buvo antri stipriausi“, – rezultatus aiškino „Medical Daily“.

Tyrėjai savo išvadas aiškina tuo, kad rudens mėnesiais gimusiems kūdikiams daugiau įtakos turi vitaminas D įsčiose, nes jų motinos buvo nėščios vasarą. „Autoriai mano, kad rudenį gimę vaikai sportiškesni nei jų bendraamžiai gali būti dėl saulės spindulių poveikio vasaros mėnesiais iki nėštumo pabaigos“, – aiškina „Medical Daily“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)