Šį karta britų rašytojo Alano Alexanderio Milne’o pasaka apie Mikės Pūkuotuko nuotykius dalinasi televizijos laidų vedėja Giedrė Talmantienė. „Ko gero rizikuoju pasirodyti suvaikėjusia, tačiau Mikės Pūkuotuko nuotykiai – mano labai mylima knyga nuo vaikystės, o jo istorijas kartais paskaitinėju iki šiol. Galima sakyti, kad ji yra mano stalo knyga! Tiesą sakant, mūsų šeimoje visi trys šeimos nariai turi savo mėgstamą knygelę su Mikės Pūkuotuko nuotykiais. Esame patys tikriausi šio juokingo, sąmojingo meškiuko gerbėjai“, – pasakoja G.Talmantienė.

Televizijos laidų vedėja sako, kad mes, žmonės, neretai patys esame panašūs į Mikės Pūkuotuko draugus, rašoma pranešime žiniasklaidai. „Kuris iš mūsų savo artimųjų, draugų, ar pažįstamų tarpe nesurastume bent vieno panašaus į asilą Nulėpausį. Tokio, kuris amžinai viskuo skundžiasi ir jam viskas blogai, arba Pelėdos, kuri mėgsta pasigirti, pasididžiuoti kokia ji išmintinga eruditė, nors ant durų parašyta „pialėda“.

Giedrė pasakoja, kad vaikystėje prieš miegą knygas jai skaitydavo būtent tėtis. „Ir man jo skaitymas labai patiko, nes jis tai darydavo lėtai, neskubėdamas, kai atsiguldavau į lovą. Tuomet buvo itin populiari knygų serija su įvairių tautų pasakomis. Mano mėgstamiausia buvo „Princesė pelytė“, kurios galėdavau klausytis kas vakarą, nors puikiai viską mintinai žinojau, o pati mistiškiausia, baisiausia buvo „Šaltoji širdis“.

Giedrė sako, kad kitiems vaikams pasakas ėmė skaityti dar būdama paauglė, darželyje, kuriame dirbo mama. „Vaikai man niekada nebuvo varginantis užsiėmimas, man patikdavo su jais žaisti, todėl vasaras leisdavau darželyje. Sugulus visiems pietų miegelio, aš skaitydavau pasaką ir vien dėl to visi į loveles be ginčų suguldavo tuoj pat. Didžiausia konkurencija buvo dėl to, ant kieno lovos sėdėdama skaitysiu pasaką, todėl kaskart tai darydavau ant kito vaiko lovelės. Buvo matyti, kad kai kurie vaikai nebuvo girdėję pasakų. Juk skaitymas – it meditacija, padedanti vaikui pasijusti saugiame burbule, kuriame viskas, kaip ir pasakose, kas tik nutiktų, baigiasi gerai“, – dalijasi G.Talmantienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)