Socialinės akcijos iniciatorius, ledų industrijoje dirbantis Marijus Juronis atskleidžia, kad jau seniai norėjo įprasminti savo veiklą. O lemtinga pažintis su fondo įkūrėja Egle Mėlinauskiene tik nukreipė viziją tinkama linkme.

Iniciatyvos mastelis išaugo kelis kartus

Pasak jo, iš pradžių buvo planuota tiesiog aplankyti vaikus Kauno klinikose ir pavaišinti juos ledais. Visgi, pradėjus garsiai kalbėti apie socialinę iniciatyvą, jos mastelis pradėjo sparčiai augti.

„Norą prisijungti prie iniciatyvos išreiškė keturi ledų gamintojai, kurie neatlygintinai skyrė tris tūkstančius ledų porcijų. Tada savanoriškai prisidėti prie akcijos sutiko keli Lietuvoje žinomi žmonės, tarp kurių Erika Purauskytė, Nomeda Marčėnaitė, Benas Lastauskas. Ir tada jau nebeliko nieko kito, kaip tik šią socialinę iniciatyvą organizuoti viešai ir į ją įtraukti kuo daugiau žmonių“, – džiaugsmo neslepia vienas iš renginio organizatorių.

Anot jo, tokios iniciatyvos dėl bendro tikslo visada žmones labai suvienija. Tai patvirtino ir pirma išankstinė ledų rezervacija – net 180 ledų porcijų savo darbuotojams padovanoti ir taip paremti fondą nusprendė logistikos kompanija „CargoGO Logistics“. M. Juronis tiki, kad iki Gatvės muzikos dienos tokių rezervacijų bus dar daugiau.

Gatvės muzikos dienos metu Vilniuje mainais į paramą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams bus išdalinta 3000 ledų porcijų

„Dabar kiekvienas gali prisidėti, darydamas gerą darbą ir nieko dėl to neprarasdamas. Užuot šeštadienį pirkęs ledų parduotuvėje ar kavinėje, geriau ateik ir suvalgyk ledų kartu su muzikantais, garsiais Lietuvos nuomonės formuotojais. O už ledus sumokėti pinigai atiteks „Mamų unijos“ fondui“, – kvietimu dalijasi M. Juronis.

Paramos sergantiems vaikams svarba


„Mamų unijos“ fondo įkūrėja E. Mėlinauskienė teigia, kad kasmet vėžiu suserga apie 100 vaikų. Tačiau pasveikimo rodikliai yra pozityvūs – net 89% vaikų įveikia šią ligą.

„Šiais laikais onkologija jau nebėra joks nuosprendis. Aukštiems pasveikimo rodikliams didelės įtakos turi pažengusi medicina, galimybė bendradarbiauti su kitų šalių medikais, naudotis donorų banku bei operatyviai transplantuoti kaulų čiulpus“, – pasakoja fondo įkūrėja. Kad pritrauktų paramą vėžiu sergančių vaikų šeimoms, „Mamų unijos“ fondas kartu su savo partneriais ir ilgamečiais fondo draugais inicijuoja ir organizuoja įvairius socialinius projektus bei akcijas, taip siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šias šeimas.

Gatvės muzikos dienos metu Vilniuje mainais į paramą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams bus išdalinta 3000 ledų porcijų

Onkologinės ligos gydymas – ilgas ir sudėtingas procesas, trunkantis iki kelerių metų, paveikiantis visų šeimos narių emocinę sveikatą. Todėl fondas siekia, kad vėžiu sergantis vaikas ir visa jo šeima gautų visavertę kompleksinę pagalbą vaiko ligos gydymo metu ir po jos. Šiai nepertraukiamai pagalbai yra labai reikalingas visuomenės (žmonių bei verslo) palaikymas ir parama.

E. Mėlinauskienės teigimu, labai svarbus yra emocinis šeimų palaikymas vaiko gydymo metu. Todėl fondas rūpinasi ne tik nekompensuojamų vaistų, ligoninėms reikalingo inventoriaus pirkimu, medicinos ir higienos išlaidų dengimu, bet ir tiesiogine pagalba šeimoms. „Mamų unijos“ fondas šeimoms suteikia paslaugų programą fondo įkurtuose Šeimos namuose – tai apgyvendinimas sergančio vaiko šeimai gydymo laikotarpiu, reabilitacijos paslaugos vaikams – gyvūnų terapija, kineziterapijos specialistų paslaugos vaikams bei psichosocialinė pagalba visai šeimai.

Gatvės muzikos dienos metu vykdomoje akcijoje surinktos lėšos bus skiriamos reabilitacinio baseino išlaikymui. Baseinas, pritaikytas fizinę negalią turintiems vaikams, yra įrengtas „Mamų unijos“ Šeimos namuose. Tai suteiks galimybę specialistams aktyviai taikyti vandens terapiją vėžiu sergantiems vaikams.

Gatvės muzikos dienos metu Vilniuje mainais į paramą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams bus išdalinta 3000 ledų porcijų

Visi, norintys prisidėti prie socialinės akcijos ir praleisti laiką gyvos muzikos fone, kviečiami į Pylimo g. 21B esantį skverą prie „Paviljono“. Daugiau renginio informacijos – šioje nuorodoje.

Renginio metu vyks ir pramoginė dalis: ant scenos muzikos improvizatoriai sieks Lietuvos „Jam Session“ rekordo, ypatingą pasirodymą su ledų vežimėliais atliks vienas talentingiausių Lietuvos perkusininkų Gediminas Mačiulskis, taip pat bus įkurta meno terapijos „Rami Dailė“ oazė, veiks batutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją