Apsauga išprašė lauk

Moteris į vandens parką atėjo su dviem vaikučiais – vienam jų buvo 2 metai ir 10 mėnesių, kitam – beveik 7 metai. „Kasoje mus įspėjo, kad mažajam būtinos sauskelnės. Į tai atsakiau, kad tikrai nepirksiu ir nemausiu, kadangi vaikas jau turbūt metus sauskelnių nenešioja ir sąmoningai prašosi į tualetą pats. Mane įspėjo, kad viduje gali kilti bėdų. Ir tos bėdos prasidėjo, vos norint įžengti į vaikų zoną“, – savo patirtimi mama dalijosi bendruomenės „Keliaujančios mamos“ FB paskyroje, kur šeimos ne tik dalijasi kelionių įspūdžiais, ieško rekomendacijų, bet ir kelia įvairius aktualius klausimus.

„Mane ėmė versti pirkti tas velnio sauskelnes arba kažkokias jų glaudes. Bandžiau gražiai paaiškinti, kad suprantu taisykles, bet visos taisyklės turi turėti išimtis. Mums tai, ką jie bruka, nėra reikalinga. Mums atsisakius išeiti, iškvietė apsaugą“, – pasakojo moteris. Anot jos, apsauga ją vaikėsi gana intensyviai, kol mažasis užsimanė į tualetą ir pasiprašė. „Man bandė pastoti kelią, tačiau kelis kartus pakartojus, kad vedu vaiką į tualetą, praleido. Grįžus gražiai paaiškinau, kad štai patys matote – vaikas sąmoningai prašosi, o šie sako: „Tai todėl ir reikia sauskelnių“. Atsakiau, kad gal ir jiems patiems tokiu atveju reikia sauskelnių. Man, norint eiti pas vyrą su kitu vaiku, apsauginis pastojo kelią ir ėmė tampyti už rankos, kai mano rankose buvo vaikas, o aš stovėjau ant šlapio pagrindo. Galiausia nusprendėme išeiti iš vandens parko, nes nežinia koks tai poilsis, kai vyrai moteris tampo. Pasiūliau bent moteris į apsaugą pasamdyti, kad jėgos būtų lygios...
Nemanau, kad tai principas... Labiau situacija kirtosi su mano logika. Svetainėje jų taisyklių neradau...“, – teigė pašnekovė.

Taisyklės aiškios

Anot Druskininkų vandens parko administracijos, taisyklės yra išdėstytos tiek internete, tiek lankstinuke. „Su mūsų taisyklėmis lankytojai susipažįsta 3 būdais: internetiniame puslapyje, skaitydami jas iškabintas prie kasų arba pasiimdami skaityti lankstinuką“, – sakė klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Inga Salickienė.

Vaikas vandens parke

Anot jos, lankytoja buvo informuota, kad vaikai iki 3 metų privalo dėvėti maudymosi sauskelnes. „Lankytoja atsisakė laikytis šio reikalavimo, kasų administratorė jai pasiūlė neiti į vandens parką. Lankytoja į šią rekomendaciją nereagavo, įsigijo bilietus, taip sutikdama laikytis vandens parko taisyklių. Lankytoja, būdama vandens parke, kategoriškai atsisakė laikytis mūsų taisyklių ir darbuotojų reikalavimo vaikučiui apvilkti sauskelnes, buvo karingai nusiteikusi bendraudama su jais, todėl į pagalbą buvo pakviesti apsaugos darbuotojai. Apsaugos darbuotojai žodžiu prašė lankytoją palikti vandens pramogų dalį, tačiau ji neklausė. Apsaugos darbuotojui šalia stovint ir laukiant administracijos atstovo, ji mėgino su vaiku ant rankų per jį prasibrauti, jis ją sulaikė ranka. Netinkamų apsaugos darbuotojų veiksmų kiti mūsų darbuotojai nepastebėjo. Lankytoja su šeima po kurio laiko pati išėjo iš vandens parko“, – situaciją pasakojo vadovė.

Pasak jos, tokia taisyklė dėl sauskelnių egzistuoja dėl siekio užtikrinti švarų baseinų vandenį visiems lankytojams. „Mūsų vandens parkas nėra išskirtinis, ši taisyklė galioja daugumoje vandens parkų. Esame svarstę sumažinti vaikučių amžių, tačiau, įvertinę visus „už" ir „prieš", nusprendėme taisyklių punkto nekeisti“, – teigė pašnekovė. Tiesa, pasidomėjus, kaip yra kituose baseinuose, tokia taisyklė galioja ne visur. Tarkime, „Vichy“ vandens parke Vilniuje, ar dėti vaikui sauskelnes, ar ne, sprendžia patys tėvai. O štai „Impuls“ klubų baseinuose vaikams iki 4 metų rekomenduojamos maudymosi sauskelnės. Jei jų neturi, į baseiną įleis, bet prižiūrėtojai gali duoti pastabą.
Delfi pasidomėjo ir tokių sauskelnių kaina. Druskininkų vandens parke vienos tokios sauskelnės kainuoja 1,2 eurus, parduotuvėje pakuotė atsieina 5,88 eurus. Pakuotėje yra 11 sauskelnių, tad vieneto kaina yra apie 53 euro centai.
Belieka palinkėti, kad jūsų atostogos praeitų be konfliktų, o maudynės būtų kuo smagesnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (471)