Šeima – visų svarbiausia

D. Beckhamas ir toliau rūpinasi karjera (tiesa, dabar jau modelio), tačiau didžiausias jo prioritetas buvo ir yra šeima. Beprotiškas užimtumas netrukdo šiai įžymybei lankytis žmonos rengiamuose šou ir aktyviai įsitraukti į keturių vaikų gyvenimą. Šeima tapusi žvaigždžių pora, lydima visų keturių atžalų, dažnai pasirodo visuomeniniuose renginiuose ir labdaros akcijų pristatymuose. Jie ypač mėgsta kartu vaikštinėti po miestą. D. Beckhamas įsitikinęs, kad buvimas kartu ypač suartina ir skatina draugiškumą.

Negalima bijoti atvirai demonstruoti jausmų

D. Beckhamas tikrai nėra iš tų, kurie linkę slėpti šiltus savo jausmus artimiesiems – jis nesigėdi demonstruoti jų viešumoje. Šis vyras net dažnai sulaukia kritikos dėl to, kad į lūpas bučiuoja aštuonmetę savo dukrą Harper. Futbolininkas nekreipia dėmesio į priekaištų kupinus komentarus. Jis mano, kad toks elgesys – normali tėviškos meilės išraiška ir neketina keisti savo nusistatymo.

Vaikai turi matyti tinkamą pavyzdį

D. Beckhamas kuo puikiausiai supranta, kad vaikai visada linkę vadovautis tėvų rodomu pavyzdžiu, todėl stengiasi elgtis pavyzdingai. Jis neturi žalingų įpročių, o jo vardas nėra siejamas su skandalingais akibrokštais. Futbolininkas laikosi sveiko gyvenimo būdo ir yra ištikimas mylimai žmonai. Tiesa, ne per seniausiai buvo pasklidęs gandas, kad D. Beckhamas nuėjo į kairę, tačiau netrukus paaiškėjo, kad tos kalbos tėra geltonosios spaudos išplatinti pramanai.

Reikia sugebėti apsieiti be auklių

Viename iš interviu D. Beckhamas pareiškė, kad vaikais stengiasi rūpintis pats – be auklių pagalbos. „Iš karto supratau, kaip svarbu būti šalia vaikų, ypač kol jie maži. Stebėti, kaip auga tavo vaikas, matyti pirmuosius jo pasiekimus ir padėti susidoroti su sunkumais – tiesiog nuostabi patirtis. Jei visą sunkų darbą patikėčiau auklei, neturėčiau teisės laikyti savęs geru tėvu“, – kalbėjo jis.

Victoria ir David'as Beckham'ai

Privalu mėgautis tėvyste

Būti tėčiu D. Beckhamui – tikra palaima. Argi kitaip jis būtų ryžęsis turėti ketvertą vaikų? Jo atveju su džiaugsmu išgyvenamos tėvystės paslaptis – gebėjimas patirti malonumą rūpinantis vaikais. Nė kiek nesuklystume pavadindami D. Beckhamą supertėčiu: bemiegės naktys, vaikų kaprizai ir kiti ne itin patrauklūs tėvystės aspektai jam nekelia jokių problemų.

„Daugelis mamų ir tėčių skundžiasi, kad gimus kūdikiui nepavyksta normaliai išsimiegoti. O štai man pirmieji vaiko mėnesiai – pats nuostabiausias laikas. Na tai kas, kad tekdavo keltis vidury nakties ir kad iš nuovargio vos pastovėdavau ant kojų? Žvelgdamas į savo mažylius negalėjau nesišypsoti ir nesijausi laimingas“, – prisimena D. Beckhamas.

Negalima aukoti šeimos dėl karjeros

Futbolininkas įsitikinęs, kad nukėlinėti vedybas ir vaikus ateičiai – tiesiog kvaila. Jis anksti tapo tėvu, tačiau tai nesutrukdė pasiekti aukštumų kitose gyvenimo srityse.

„Kol esame jauni, turime begalę energijos ir entuziazmo, todėl be jokio vargo susitvarkome su mažais vaikais. Pasiekus brandą, tai darosi sudėtingiau“, – įsitikinęs D. Beckhamas.

Davidas Beckhemas ir jo dukra Harper Seven

Vaikus reikia mokyti savarankiškumo ir disciplinos

Begalinis lepinimas ir nuolaidžiavimas tikrai nepasiteisins, jei norite, kad jūsų vaikai sėkmingai žengtų per gyvenimą ir nebijotų jo keliamų iššūkių. Tuo įsitikinęs D. Beckhamas. Ar verta tad stebėtis, kad jo vaikai nuo mažumės suvokia, kaip svarbu būti pareigingiems, disciplinuotiems, savarankiškiems? Jie net supranta, kaip elgtis su pinigais.

„Jie žino, kad pramogos negali tęstis amžinai, ir daug laiko skiria iš tiesų prasmingai veiklai. Pirmenybę jie teikia mokslui, sportui ir savišvietai, o ne televizoriui ir pasisėdėjimams su draugais. Juk aišku, kad jei leis laiką veltui, nieko nepasieks“, – pasakoja D. Beckhamas.

Su vaikais būtina pasikalbėti akis į akį – iš širdies

Auginant keturis vaikus labai sunku skirti pakankamai laiko kiekvienam iš jų. Vis dėlto D. Beckhamas ir šitai sugeba. Kartkartėmis jis susėda su kuriuo nors vaiku pokalbiui tête-à-tête, kad galėtų aptarti tai, kas jam svarbiausia. Futbolininkas įsitikinęs, kad vaikas atsiveria tik likęs vienudu su žmogumi, kuris jį myli ir kuriuo pasitiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)