Lankyti valstybinės mokyklos

Karališkosios šeimos nariai niekada nelankė valstybės finansuojamos mokyklos. Tiesą sakant, netgi privačios mokyklos lankymas Didžiosios Britanijos elito sluoksniuose yra gana nauja idėja. Princas Charlesas buvo pirmasis sosto paveldėtojas, kuris išvengė tradicinio mokymosi namuose. Anksčiau jaunuosius karališkosios šeimos atstovus mokė samdyti mokytojai ir guvernantės.

Pasak žurnalo „Town & Country Magazine“, princai Williamas ir Harry, sulaukę aštuonerių, tapo internatinės Ludgrove mokyklos mokiniais. Vėliau jie mokėsi Itono koledže. „Jis labai stengėsi, kad [Harry] atrodytų kaip paprastas žmogus. Akivaizdu, kad jis buvo iš karališkosios šeimos, tačiau manau, kad ta mokykla ir visi ten buvę žmonės norėjo, kad jis jaustųsi savas“, – sakė taip pat ten mokęsis Alexanderis ir pridūrė, kad Harry turėjo „normalius draugus“ ir, kaip ir kiti paaugliai, lankėsi vakarėliuose.

Puoselėti įprastų kalėdinių tradicijų

Įprasta, kad šeimos kalėdines dovanas deda po egle arba jomis keičiasi gruodžio 25 dieną, tačiau ši tradicija Anglijos karališkojoje šeimoje negalioja. Pasak šios šeimos oficialaus interneto puslapio, jie „išdėlioja dovanas ant stalų“ ir „keičiasi jomis arbatos gėrimo metu“ per Kūčias. Taip pat kiekvienas šeimos narys gauna dovaną nuo karalienės Elžbietos II. Vis dėlto, tai nereiškia, kad čia visiškai ignoruojamas Kalėdų senelis.

2017 metais lankydamasis Suomijoje princas Williamas Kalėdų seneliui atidavė savo sūnaus George’o norų sąrašą. Žurnalas „Hello!“ išspausdino nuotrauką, kurioje atspausdintas sakinys: „Brangus Kalėdų seneli, šiemet buvau išdykęs/geras“. Kaip galima nujausti, jaunasis princas apibraukė žodį „geras“. Ir nors lentelėje buvo vietos penkioms dovanoms įrašyti, George’as buvo kuklus ir pageidavo tik vienos dovanos – lenktyninės mašinos.

Vilkėti ką kitą, nei šortai ar suknelės

Kate Middleton su vaikais

Kai Harry ir Meghan turės vaikų, galima tikėtis, kad jiems galios tas pats aprangos kodas, kaip ir jų pusseserėms ir pusbroliams, kad ir kaip keistai šis karališkas paprotys atrodytų. Etiketo ekspertas Grantas Harroldas „BBC News“ sakė, kad ši tradicija karališkojoje šeimoje galioja nuo XVI amžiaus, kuomet to laikmečio berniukai dėvėjo „sukneles iki aštuonerių metų“.

Laimei, šiais laikais tradicija kiek transformavosi ir, išskyrus krikšto rūbą, berniukai karališkojoje šeimoje dabar dažniausiai mūvi šortus.

Žaisti „piktus“ stalo žaidimus

Harry ir Meghan vaikams bus leista žaisti tokius žaidimus kaip „Gyvatės ir kopėčios“, tačiau yra vienas žaidimas, kuris niekada neatsidurs ant karališkosios šeimos narių stalo – „Monopolis“.
Kai princas Andrew lankėsi Lidso statybų bendrijoje, kur pietavo ir apžiūrėjo atnaujintą būstinę, jam buvo padovanotas šis populiarus žaidimas. Pasak leidinio „The Telegraph“, princas atskleidė: „Mums namuose neleidžiama žaisti „Monopolio“. Jis darosi per daug piktas“.

Pasirodo, Anglijos karalienė nėra neteisi, drausdama žaisti šį žaidimą. „Monopolis“ gali būti išties bjaurus. Toks bjaurus, kad stalo žaidimų gamintojas „Hasbro“ per 2016 metų Kalėdas paskelbė atidaręs specialią telefoninę liniją.

Darytis asmenukių

Kai Meghan Markle ir princo Harry vaikai bus pakankamai dideli turėti savo mobiliuosius telefonus, tikrai bus tam tikrų ribojimų. Vienas jų – karalienės provaikaičiams tikrai nebus leidžiama darytis asmenukių.

2017 metų lapkritį karališkųjų reikalų ekspertė Victoria Murphy „Twitter“ atskleidė: „Meghan jau susipažinusi su karališkaisiais užkulisiais, tad Notingame šiandien vienai porai paprašius pasidaryti kartu asmenukę, atsakė: „Mums neleidžiama darytis asmenukių“.

Buvęs JAV ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Matthew Barzunas „Tatler Magazine“ sakė, kad Jos Didenybei „keista“ per viešus renginius matyti vien į ją nutaikytus mobiliuosius telefonus. „Ji iš esmės pasakė: „Man trūksta akių kontakto“, – pasakojo jis leidiniui.

Vakarienės metu sėdėti kartu su tėvais

Buvęs karališkasis virėjas Darrenas McGrady žurnalui „Hello!“ atskleidė keletą karališkosios šeimos valgymo įpročių. Jis papasakojo apie vienų metų Kalėdas: „Mes paruošėme tris kalakutus. Vieną karalienei ir jos šeimai valgomajame, vieną vaikams vaikų kambaryje ir dar vieną šimtui ar daugiau personalo darbuotojų, kad visi galėtų mėgautis ankstyvaisiais kalėdiniais pietumis“. Palaukite, vieną kalakutą vaikams?

Kate Middleton su dukra Charlotte

D.McGrady aiškino toliau: „Vaikai visada valgo vaikų kambaryje, kol jie tampa pakankamai dideli, kad tinkamai elgtųsi prie pietų stalo“. Pasak virtuvės šefo, tai iš Viktorijos laikų atkeliavusi tradicija – mažyliai nesodinami specialiose aukštose maitinimo kėdėse šalia tėvų, o auklių maitinami atskirame kambaryje.

„Harper's Bazaar“ taip pat rašė, kad karališkosios šeimos vaikams „neleidžiama sėdėti kartu su saugusiaisiais“, kol jie neįsisavina „mandagaus pokalbio meno“. Jeigu ši taisyklė vis dar galioja karališkojoje šeimoje, panašu, kad ji bus taikoma ir Harry bei Meghan vaikams.

Valgyti aštraus maisto

Be to, kad teks valgyti atskirai nuo tėvų, Harry ir Meghan atžaloms dar bus draudžiamas ir tam tikras maistas. Sklando gandai, kad karalienė Elžbieta II nemėgsta česnakų, todėl visai šeimai uždrausta juos valgyti. Nors tai skamba sunkiai tikėtinai, Kornvalio hercogienė Camilla Parker-Bowles paaiškino situaciją „MasterChef Australia“: „Nesinori to sakyti, bet česnakas yra tabu“. Kai vienas minėto šio šou teisėjų Gary Mehiganas paklausė, „Ar dėl to, kad kalbatės, plepate?“, Camilla atsakė: „Taip, būtent. Tad visada tenka atsisakyti česnako“.

2000 metais „BBC News“ atskleidė, kad karalienė Elžbieta II taip pat uždraudė „vėžiagyvius, žalią mėsą, užsieninį vandenį ir visus maisto produktus, kurie yra per daug aštrūs ar egzotiški“. Nors kiek vėlesniais metais princas Williamas atskleidė, kad jam patinka sušiai. O štai princas Charlesas netgi buvo nufotografuotas besimėgaujantis austrėmis. Nors Meghan ir Harry vaikai kiek paaugę iš tikrųjų galės paragauti vėžiagyvių, panašu, kad česnakas bus uždraustas. Nes, kaip sakė Camilla, jis yra „tabu“.

Keliauti kur nors be apsaugos

Deja, bet Meghan ir Harry vaikai negalės mėgautis tokiu dalyku kaip privatumas ar gyvenimas be apsaugos. Ir tai norint tik gero. Kai princui George’ui buvo ketveri, jam buvo iškilęs pavojus. Nuo to laiko, anot TMZ, princo George’o mokykla „sustiprino saugumą“. Jaunasis princas taip pat lydimas papildomų apsaugos darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)