Benenden School

Vieta: Kranbrukas, Didžioji Britanija

Priimami vaikai: mergaitės

Kaina: 11 tūkst. 500 svarų (apytikriai 13 tūkst. 511 EUR) semestrui už mokslą ir pensioną

Garsūs žmonės, kurie ją baigė: buvusi Didžiosios Britanijos kontržvalgybos vadovė Eliza Manningham-Buller, Didžiosios Britanijos karalienės dukra, princesė Anna, advokatė Fiona Shackleton (ji dar vadinama „Plienine magnolija“ ir yra filmo „Užsispyrusi blondinė“ pagrindinės veikėjos prototipas).

Svarbiausia pamoka, kurią šioje mokykloje gauna mergaitės – vertinti asmeninę laisvę ir ugdyti charakterį. Mokykloje nėra jokios vienuolyno atmosferos (pusė darbuotojų – vyrai), jokio nykaus mezgimo. Jaunosios damos meistriškai įvaldo judesius lakroso lazda, išmoksta valdyti baidarę ir šaudyti iš lanko. Skaniai gaminti, žinoma, jos taip pat moka. Be to, puikiai išmano technologijas.

St. Paul's School

Vieta: Londonas, Didžioji Britanija

Priimami vaikai: berniukai

Kaina: 178 svarų (apytikriai 210 EUR ) – registracijos mokestis, 7 tūkst. 548 svarai (apytikriai 8 tūkst. 868 EUR) – dieninė mokykla plius 11 tūkst. 305 svarai (apytikriai 13 tūkst. 282 EUR) – internatas (už semestrą).

Privačios mokyklos

Garsūs žmonės, kurie ją baigė: kongresmenas ir kandidatas į JAV prezidentus Johnas Lindsay, aktorius Ianas Somerhalderis, buvęs JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry.

Po rytinės gimnastikos berniukai skuba į mokyklos suolus arba į biblioteką, papietavę – į sporto treniruotes ir repeticijas, vakare 2 val. ruošia namų darbus, be to, kiekvienas turi 15 valandų individualių pamokų su mokytoju per savaitę. Jokių išmaniųjų telefonų. Vaikinai atsigauna laboratorijų korpuse, kur kiekvienai mokslo šakai skirtas atskiras aukštas. Moksleiviai operuoja varles, tyrinėja DNR grandinę po mikroskopu ir nuolat stengiasi iššokti virš pilkos mokyklą juosiančios tvoros.

„Beau Soleil College Alpin International“

Vieta: Villars-sur-Ollon, Šveicarija

Priimami vaikai: ir mergaitės, ir berniukai

Kaina: 104 tūkst. eurų – už mokslą ir pensioną per metus (plius 7 tūkst. 650 EUR vienkartinis mokestis už uniformą, internetą, slidinėjimo aprangą)

Garsūs žmonės, kurie ją baigė: aktorė Charlotte Gainsbourg, „Formulė 1“ lenktynininkas Jacques‘as Villeneuve‘as, olimpinis slidinėjimo čempionas Jeanas-Danielis Dätwyleris, Danijos princesė Marija, Liuksemburgo princas Ludwigas

Privilegijuotų, bet ne išlepintų vaikų koledžas įsikūręs 1350 m virš jūros lygio – Alpėse.
„Beau Soleil“ mokykla taip nesipuikuoja, kaip žymioji „Le Rosey“, tačiau pastaruoju metu akivaizdžiai tapo lydere rinkoje.

Privačios mokyklos

Mokyklos kiemas – tai 15 hektarų nacionalinio draustinio. Pirmiau nei visų matematikos ir kitų mokslų, „Beau Soleil“ vaikai mokomi pripildyti savo gyvenimą džiaugsmo ir prasmės – kiekvieną jo sekundę. Mergaitės lanko jogą, eina į žygius kalnuose, lanko kino klubą ir kulinarijos pamokas, o vaikinai bando įvaldyti ekstremalų dviračių sportą, slidinėjimą, laipiojimą uolomis. Visi 16-os metų sulaukę moksleiviai jau moka bent tris užsienio kalbas.

St. George's School Cologne

Vieta: Kelnas, Vokietija

Priimami vaikai: ir mergaitės, ir berniukai

Kaina: 50 tūkst. eurų – už mokslą ir pensioną per metus (plius 9 tūkst. 50 eurų vienkartinis mokestis už uniformą, kanceliarines prekes ir baigimo sertifikatus)

Tokiose mokyklose, kaip Šv. Jurgio mokykla (įkurta 1985 m.) praktiškai visi mokytojai – anglai. Mokyklos teritorijoje yra futbolo, regbio ir kriketo aikštės. Mokyklą įsteigusi baronienė Marietta Horton griežtai kontroliuoja discipliną, chemiją derina su muzikos pamokomis, ir siekia į mokyklos gyvenimą aktyviai įtraukti tėvus. Mokykloje veikia klubas suaugusiems, kuriame jie iš esmės taip pat mokosi – užsienio kalbų, oratorystės meno, padeda dirbti su pirmokais ir dalyvauja labdaros programose. Įsilieti į šią mokytojų, mokinių ir tėvų šeimą nesunku, bet kiekviena šalis turi savo kvotą (pavyzdžiui, Rusija – ne daugiau 10 proc.)

Rangi Ruru Girls' School

Vieta: Kraistčerčas, Naujoji Zelandija

Priimami vaikai: mergaitės

Kaina: 25 tūkst. 750 dolerių (apytikriai 23 tūkst. 181 EUR) – už mokslą ir pensioną per metus

Privačios mokyklos

Garsūs žmonės, kurie ją baigė: kariškis, teisėjas ir profesorius Kennethas Gressonas; olimpinio irklavimo čempionė Eve Macfarlane; netbolo (moterų krepšinio) čempionė Elisabeth Manu.

Šiuo metu itin madinga siųsti vaikus mokytis į Naująją Zelandiją. Šioje šalyje įsikūrę privilegijuoti privatūs pensionai suteikia klasikinį anglišką išsilavinimą, ir turi papildomą privalumą – nuostabią gamtą ir vandenyną. Išvertus iš maorių kalbos „Rangi Ruru“ mokyklos pavadinimas reiškia „Prieglobstis, plačiai atvertas dangui“.

Seserys Mary ir Helen Gibson, kurios įsteigė šią mokyklą 1889 m., tarsi pabrėžė, kad jų mokykloje jaunosios damos ne tik kala matematiką, bet ir mokosi gyventi harmonijoje su gamta. Kaip pavyzdys minima viena šios mokyklos mokinių – Annabel Ritchie, kuri yra sėkminga advokatė, savo karjerą derinanti su profesionaliu irklavimu. Ji laimėjo ne vieną dešimtį bylų ir gavo šimtus medalių už sporto pasiekimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)