Tėvų pareiga – užtikrinti savo atžalų saugumą, o kartu leisti vaikams susipažinti su daiktais, kvapais ir kt. dalykais. Vis tik kaip žinoti, ar koks nors objektas nėra pavojingas jūsų mažajai atžalai?

Vaikų gydomojo centro „Banner Children’s Cardon Children’s Medical Center“ Arizonoje traumų prevencijos koordinatorė Tracey Fejt pateikia įžvalgų, kokius daiktus jūsų mažiesiems nėra saugu liesti.

Gintariniai karoliai

Dabar tėvai mėgsta užsegti mažiems vaikams iš nedidelių gintarų suvertus karolius. Realiai, nėra mokslinių įrodymų, kad jie būtų naudingi sveikatai, užtai kyla rizika, kad vaikas gali užsiveržti kaklą ar pan.

Skalbimo kapsulės
Spalvotos, mažytės skalbimo kapsulės – tikra pagunda mažiems vaikams. Deja, jei prarytų, grėstų apsinuodijimas, vėmimas ar kvėpavimo sutrikimai.

Latekso balionai
Jeigu mažas vaikas prarytų nepripūstą balioną, gali imti dusti. Balionus patartina dovanoti vaikams tik nuo 8 metų.

Augintinių žaislai
Vaikų žaislai pirmiausia tikrinami ekspertų ir tik jiems patvirtinus, kad žaislai saugūs, leidžiama juos pardavinėti. Naminių gyvūnų žaislai tokiu būdu nėra testuojami, be to, didelė tikimybė, kad ant jų gali būti bakterijų ir pan.

Šiukšliadėžės dangtis
Neabejotinai vienas smagiausių dalykų mažiems vaikams – atidarinėti ir uždarinėti šiukšlių dėžę. O pavojų kelia ne tik bakterijos (salmonelės, noro virusas ir kt.) – vaikai gali prisiverti su dangčiu pirštus.

Mamos rankinė
Mažiems vaikams ar net kūdikiams mamos rankinė – tikra lobių skrynelę, o iš tiesų tai – daugybės pavojų šaltinis. Juk jei prarytų kokį mažą daiktą, vaikas gali paspringti.

Apvalios baterijos
Jei mažylis prarytų mažą apvalią bateriją, didelė rizika, kad gali paspringti, taip pat gresia vidaus organų nudegimas nuo chemikalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)