Tai ne nuosprendis ir ne gąsdinimas, o tiesiog gyvenimo faktas: visi vaikai serga. Tai natūralu – suserga net ir pačių rūpestingiausių tėvų vaikai, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru. Netgi tie, kuriuos kasdien prižiūri visa komanda auklių. O banalus peršalimas gali paguldyti dažną vaiką, kurio tėvai dirba nuo 8 ryto biure, o močiutės ir seneliai gyvena kitame mieste. Štai keletas patarimų, kurie padės be streso susidoroti su darbu iš namų, kai serga vaikas.

Iš anksto pagalvokite apie tai, kad vaikas gali susirgti

Pirmas dalykas, kurį gali padaryti užimti tėvai, kol jų vaikai sveiki – susikurti planą tam atvejui, jei (tiksliau „kai“) vaikas užsikrės kokiu virusu ar peršals. Visada geriau turėti iš anksto paruoštą veiksmų planą, nei netikėtai užklupus ligai karštligiškai lakstyti po biurą ir skambinėti visiems giminaičiams ir pažįstamiems, ieškant ko nors, kas galėtų prižiūrėti jūsų atžalą.

Pasikalbėkite su vadovybe

Jei dirbate samdomą darbą, jūsų viršininkas (-ė) turi būti pirmas žmogus biure, kuris sužinos, kad а) jūs turite vaiką ir b) kad vaikas gali susirgti. Specialistai nepataria pasakoti vadovui (-ei) menkiausių vaiko ligos smulkmenų. Daug svarbiau suprantamai paaiškinti, kiek laiko jūsų nebus, ir kaip planuojate atsigriebti grįžę ir nudirbti tai, ko nespėjote dėl asmeninių priežasčių. Greičiausiai, vadovas (-ė) jus supras, tačiau vertėtų parodyti, kad jūs esate pasiruošę padaryti viską, kas jūsų jėgoms, kad tik jūsų nebuvimas neatsilieptų darbo rezultatams.

Dirbkite nuotoliniu būdu

Pagal įstatymą jūs visada turite teisę imti neapmokamų atostogų, vis dėlto jūsų ryžtas dirbti nuotoliniu būdu net ir nebūnant biure gali gerokai padidinti jūsų vertę vadovybės, partnerių ir klientų akyse. Kai kurie vadovai neretai užmerkia akis į tai, kad vaikus auginantiems darbuotojams kartais tenka dirbti nuotoliniu būdu, tačiau tokiu atveju derėtų parodyti, kad jūs išties dirbate, o ne žiūrite televizorių ar sėdite įnikę į socialinius tinklus.

Personalo valdymo specialistai pataria palaikyti ryšį su bendradarbiais, operatyviai atsakinėti į laiškus arba bent pranešti, kad supratote užduotį ir vėliau grįšite su jos sprendimu. Korporacinė etika lieka korporacine etika, net jei jūs vis dar su pižama ir chalatu, ir viena ranka girdote vaiką sirupu nuo kosulio, o kita atrašinėjate į darbinius laiškus.

Neslėpkite nuo vadovybės

Tarkime, jūsų tiesioginis (-ė) viršininkas (-ė) be problemų išleido jus kelioms dienoms prižiūrėti peršalusio vaiko, tačiau ką daryti, jei vaiko liga chroniška arba jam reikia ilgalaikio gydymo?

Svarbu atsiminti, kad jeigu jūs sistemingai pateiksite nedarbingumo pažymas, jūsų tiesioginis (-ė) vadovas (-ė) gali sulaukti klausimų iš savo vadovybės. Ar jis (ji) sugebės teisingai paaiškinti jūsų šeimoje susiklosčiusią situaciją?

Perspėję personalo valdymo skyrių ne tik ateityje išvengsite konfliktų ir profesinių nesusipratimų, bet galbūt užsitikrinsite būtiną protekciją ir lojalumą „iš viršaus“: pavyzdžiui, jums gali pailginti terminus, padidinti atostogas, įtraukti papildomų punktų į sveikatos draudimą ir pan.

Susiraskite pagalbininkų

Jei šeimoje dirba abu tėvai, galima pabandyti susiderinti savo darbotvarkes taip, kad su sergančiu vaiku paeiliui pabūtų ir tėtis, ir mama. Pasikalbėkite su savo antrąja puse: galbūt vienam iš jūsų atleistina, jei darbe nepasirodo iki pietų, o kitas gali laisvai išeiti iš biuro anksčiau numatyto laiko.
Bet kuriuo atveju, abiem bus naudinga prisiminti tai, kad kol vaikas serga, darbo dieną teks paslinkti į ankstyvo ryto arba vėlyvo vakaro pusę.

Ne pro šalį susirinkti ekstremalių situacijų valdymo komandą. Tai gali būti močiutės arba seneliai, draugai, kaimynai ir kiti pažįstami, kuriais pasitikite, ir kurie visuomet galės prižiūrėti sergantį vaiką ir prireikus nuvežti jį pas gydytoją.

Tačiau nepamirškite apie tai, kad ši priemonė taikoma kilus ekstremaliai situacijai, tad pasirūpinkite, kad jūsų gelbėtojai būtų aprūpinti viskuo, kas būtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)