1. „Žemė“

Šis žaidimas turėjo kelias variacijas. Pavyzdžiui, ant smėlio nubraižydavo apskritimą, jį padalindavo į kelias dalis, o į jas mėtydavo peilius (atlenkiamus ar paprasčiausius virtuvinius) ašmenimis žemyn į svetimas sritis ir taip jas užkariaudavo. Šis žaidimas turėjo variacijų ir su kiek kitokiomis taisyklėmis – „suoliukai“, „laiveliai“ ir kt.

2. „Bulvė“ (arba „šuniukas“)

Visi sustoja ratu ir mėto vieni kitiems kamuolį. Tiesa, negalima jo gaudyti, juk „bulvė“ karšta. Jei kuris nesugeba atmušti kamuolio ir sugauna, eina sėdėti į rato vidurį ir, būdamas ten, bando sugauti kamuolį, kad išsilaisvintų. Taikliu metimu iš vidurio („katilo“) gali išlaisvinti bet kuris žaidėjas, o jeigu jam nepavyksta, jis irgi keliauja į vidurį.

Devyniasdešimtųjų vaikų žaidimai.

3. „Šviesoforas“

Vienas žaidėjas nusisuka nuo kitų ir pasako bet kokią spalvą, kurios visi ieško savo aprangoje, ant apavo. Radę spalvą, liečia ją pirštu ir perbėga į priešingą žaidimų aikštelės pusę, neradę irgi perbėga, norėdami apgauti žaidimo vadovą. Šis turi per kelias sekundes įžvelgti apgaulę ir sučiupti melagius.

4. Kvadratas

Aikštelėje vienas priešais kitą atsistoja du žaidėjai, jie mėto kamuolį ir stengiasi juo išmušti per vidurį bėgiojančius žaidėjus. Pastarieji stengiasi išsisukti nuo smūgio arba sugauti kamuolį, tada jie gauna prizą – papildomą gyvybę arba galimybę grąžinti į aikštelę ką nors iš išmuštų žaidėjų. Likęs vienas žaidėjas turi tiek kartų išsisukti nuo kamuolio smūgio, kiek jam yra metų.

Devyniasdešimtųjų vaikų žaidimai.

5. „Jūra banguoja“

Daugelis tikriausiai prisimena, kaip skaičiuojant iki trijų jūra banguoja, o, ištarus „trys“, reikia sustingti, įkūnijant kokią nors figūrą. Ši figūra gali būti bet kokia, o toliau galimi keli scenarijai – laimi tas, kieno figūrą greičiausiai atspėja žaidimo vedėjas, arba tas, kuris ilgiausiai išstovi nesujudėjęs ar tas, kieno figūra labiausiai patinka visiems žaidėjams.

6. „Žiedas žydi“

Žaidėjai susėda ratu, suglaudžia delnus, o vedėjas eina aplink visus ir apsimeta, kad perduoda žiedą ar kokį mažą daiktą, taigi, neaišku, kam iš tiesų daiktas perduotas. Paskui jis atsitraukia ir sako: „Pele, pele, pas ką žiedas žydi?“ Daiktą turintis žaidėjas turi spėti prie jo pribėgti, o kitų žaidėjų užduotis – jį sulaikyti.

Devyniasdešimtųjų vaikų žaidimai.

7. „Kas aš?“

Žaidimo vedėjas uždavinėja klausimus (koks tavo vardas, iš kokio tu miesto ir kt.) ir meta kamuolį, vardindamas atsakymų variantus. Jei atsakymas teisingas, kamuolį reikia atmušti, jei neteisingas, sugauti.

8. Šokinėjimas per gumą

Mergaičių mėgstamas žaidimas. Reikia susirasti seną pakankamo ilgio gumą, surišti ją. Jeigu nėra keturių žaidėjų, gumą prilaiko medis ar sunki kėdė. Šokinėjant atliekami įvairūs deriniai, guma keliama vis aukščiau, judesiai darosi sudėtingesnis, greitis didėja. Jei suklysti ar užmini ant gumos – pralaimėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)