Žuvytės

Žuvytės yra vieni iš mažiausiai priežiūros reikalaujančių gyvūnų augintinių, bet apgyvendinus jas namuose pavyks įdiegti vaikui atsakomybės pradmenis. Galite įpareigoti mažylį kasdien žuvytes šerti ir leisti savo nuožiūra įrengti akvariumą. Dar vienas akvariumo žuvyčių, kaip pirmojo gyvūno augintinio, pranašumas yra tas, kad jos neužima daug vietos.

Nors akvariumas gali tapti puikia namų puošmena, prieš įsigyjant žuvyčių, būtina pasidomėti jų gyvenimo trukme ir tinkamomis auginimo sąlygomis.

Kaip rašoma portale „Pet Life Today“, „pavyzdžiui, auksinės žuvelės nedideliame akvariume ilgai neišgyvena, o įprasta jų gyvenimo trukme – dešimt metų. Kartais auksinių žuvelių amžius gali siekti net 25 metus, taip pat pasitaiko, kad jos užauga ypač didelės, todėl į tai privalu atsižvelgti renkantis akvariumą. Didelio akvariumo reikia ir siaminiams gaidukams, norint, kad jie nenugaištų anksčiau laiko.“

Vėžliukas

Remiantis portale „Healthline“ pateikta informacija, vėžliukai yra alergijos nesukeliantys ropliai, todėl šiuo požiūriu juos saugu apgyvendinti savo namuose. Kita vertus, toje pačioje publikacijoje primenama apie JAV pediatrijos akademijos įspėjimą dėl roplių keliamo pavojaus mažamečiams. Dalykas tas, kad šie gyvūnai nesunkiai perneša salmoneles, todėl įsigijus roplį būtina laikytis specialių jo priežiūros reikalavimų.

Mažylio galima paprašyti, kad padėtų vėžliuką maitinti ir pripildytų jo vandens indelį. Svarbu atminti, kad pernelyg dažnai ir intensyviai liesti vėžliuko nereikėtų. Taigi, gerokai pamąstykite, ar vėžliukas tikrai galėtų būti tinkamiausias pasirinkimas.

Žiurkėnas

Žiurkėnai laikomi vaikams tinkamais gyvūnais, aišku, jei jūsų nebaugina narvelio tvarkymas. Žiurkėnai yra nedideli, todėl daug vietos neužima, be to, galima pasirinkti specialiai įrengtą narvelį, kad mažyliui būtų įdomu stebėti, kaip žiurkėnas jame šeimininkauja.

Žiurkėnai

Žiurkėną auginantis vaikas galėtų būti atsakingas už tai, kad neištuštėtų gyvūnėlio vandens butelis ir pašaro indeliai. Žiurkėnui galima įgyti specialų bėgimo rutulį – tada mažylis galės pavedžioti savo augintinį po kambarius.

Katė

Katės buvimas namuose daug labiau juntamas negu vėžliuko ar žiurkėno. Šie jaukiai murkiantys gyvūnai gali tikti mažamečiui į kompaniją. Kates puikiausiai galima laikyti butuose, nes šie gyvūnai švarūs, be to, jiems reikia daug mažiau vietos nei šunims.

Išsirinkti sau tinkamiausią katę nėra taip paprasta, kaip galbūt atrodo, nes kačių veislių – visa galybė. Vertėtų apsilankyti netoliese esančioje prieglaudoje ir pamėginti užmegzti kontaktą su keliomis katėmis, kad išsiaiškintumėte, kurios temperamentas priimtiniausias vaikui – juk vienos katės ypač žaismingos, o kitos didžiąją dalį laiko pramiega.

Šuo

Na, šuo, kaip priimta sakyti, – tai tikras žmogaus draugas, o tinkamo amžiaus ir veislės kudlius gali tapti nepamainomu vaiko bičiuliu. Šunys veiksmingai padeda pasirūpinti vaiko užimtumu ir fiziniu aktyvumu. Tai ypač svarbu, jei vaikas hiperaktyvus, pastoviai nežinantis, kur išlieti energiją.

Šuniui, aišku, reikia skirti nemažai dėmesio, todėl pieš jį įsigyjant būtina atsižvelgti į šeimos gyvenimo įpročius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)