Vaiko hobis

Tai taip natūralu – paskelbti internete jaunosios gimnastės nuotrauką, su medaliu, ant pjedestalo, arba sūnaus nuotrauką iš futbolo varžybų. Nereikėtų taip elgtis – jūs parodote vaiko silpnybes. Žinant jas, net nepažįstamam žmogui bus lengva prisigretinti prie vaiko ir įvilioti jį kur tik nori, pažadėjus dalyvavimą varžybose, treniruotėje ar naują sportinę aprangą.

Geolokacija

Jums ji reikalinga, kad galėtumėte stebėti vaiko judėjimą, kai jis eina iš mokyklos ar vaikšto su draugais. Tačiau piktadariai taip pat gali susekti vaiko buvimo vietą vien pagal naujausias internete paskelbtas nuotraukas, arba naudodami specialią programėlę. Būkite atsargūs ir nepiktnaudžiaukite geolokacija be reikalo.

Bet kokie oficialūs duomenys

Pasas, identifikavimo kodas, gimimo liudijimas – internete jokiu būdu negalima skelbti jokio dokumento, kuriame matyti vaiko duomenys. Tai pats lengviausias būdas rasti tikslų adresą, mokyklą, vietas, kuriose vaikas lankosi. O žinant šią informaciją, galima padaryti daugybę nemalonių dalykų.

Nuotraukos, kuriose vaikas užfiksuotas ne visai apsirengęs

Juo labiau, tokių nuotraukų, kuriose vaikas visai nuogas – net jei tai kūdikis vonelėje arba ant vystymo staliuko. Jūs nežinote, kas žiūrinės jūsų paskyrą ir kokių minčių sukels toks nekaltas ir mielas vaizdelis. Be to, kai kuriais atvejais tokios nuotraukos, skelbiamos viešai, gali būti vertinamos kaip akivaizdus kvietimas ir provokacija neteisėtiems veiksmams vaiko atžvilgiu.

Vaizdo įrašai, kuriuos galima suprasti kitaip

Ypač, jei juose užfiksuoti 8 m. ar vyresni vaikai, kurie mėgsta filmuoti įvairius, jų manymu, „juokingus“ vaizdelius ir skelbti savo paskyrose. Yra naudotojų, kurie specialiai ieško tokių įrašų ir tada juos apdoroja taip, kad būtų dar „juokingiau“. Ir juos parduoda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)