Vis dėlto atotrūkis tarp vyrų ir moterų orgazmo išlieka ir šiandien: 2017 metais žurnale „Archives of Sexual Behavior“ paskelbto tyrimo duomenys parodė, kad lytinių santykių metu orgazmą visuomet patiria tik 65 proc. heteroseksualių moterų, nors tarp vyrų šis rodiklis siekia net 95 proc., rašo womenshealthmag.com. Ar tai kaip nors siejasi su istoriškai vyravusiu požiūriu į seksą, yra tema atskiram straipsniui, nes pagaliau moterims atėjo laikas išlyginti šiuos skirtumus ir susigrąžinti orgazmą.

Gera žinia žmonėms, turintiems vulvas, yra ta, kad erogeninis audinys yra išplitęs didesniame plote, o tai reiškia, kad egzistuoja daugiau erogeninių zonų, galinčių sukelti malonumą, ir daugiau būdų pasiekti kulminaciją. Vis dėlto, jei trokštate į savo potyrių sąrašą įtraukti skirtingų rūšių orgazmus, vertėtų paaiškinti, kad egzistuoja ne tiek skirtingi orgazmo tipai, kiek skirtingi būdai orgazmui sukelti.

„Dauguma tyrinėtojų linkę manyti, kad iš tiesų yra tik viena orgazmo rūšis, kurią galima pasiekti per skirtingas kūno dalis“, – teigė licencijuota psichoterapeutė Vanessa Marin, kuri specializuojasi sekso terapijos srityje ir yra įkūrusi „Finishing School“ – internetinį orgazmo kursą moterims.

Kad ir kas jums padėtų pajusti orgazmą, žinokite, kad pasiekti malonumo viršūnę yra įmanoma. Išbandykite šiuos 10 būdų, kaip patirti palaimą ir užverti orgazmų spragą.

1. Klitorinis orgazmas

Klitoris yra maža, daug nervų turinti struktūra, tūnanti makšties angos viršuje ir atliekanti tik seksualinio malonumo funkciją. „Jei anksčiau dar niekada nepatyrėte orgazmo, turėtumėte pradėti nuo klitorio“, – pažymi V.Marin.

2. G taško orgazmas

G taškas – tai hipotetinė, itin erogeniška kempininio šlaplės audinio sritis priešakinėje (arba priekinėje) makšties sienelėje, kurią galima stimuliuoti seksualinės veiklos metu, – teigia akušerė ginekologė, Amerikos akušerijos ir ginekologijos kongreso narė Sheila Loanzon. – Tai moteriškas prostatos atitikmuo.“

3. Mišrus orgazmas

„Mišrus orgazmas – tai klitorio ir kitų rūšių stimuliacijos derinys, kuris, kai jau įvaldėte klitorio orgazmą, gali parodyti, kurios dar jūsų kūno vietos yra jautrios“, – sakė V. Marin. Teoriškai mišrų orgazmą galima pasiekti vienu metu stimuliuojant krūtų spenelius ir klitorį, tačiau dažniausiai pasitaikanti kombinacija yra klitorio ir G taško.

4. Analinis orgazmas

„Nuo priekinės tiesiosios žarnos sienelės iki makšties eina bendri nervai, – kiek anksčiau „Women's Health“ yra sakiusi Sh. Loanzon. – Taigi moterys gali lytiškai susijaudinti ir nuo tiesiosios žarnos stimuliacijos.“ Be to, klitorio kojelės driekiasi iki pat išangės, todėl „užpakalinių durų“ stimuliavimas gali sužadinti ir klitorį.

5. C taško (gimdos kaklelio) orgazmas

C taškas – tai gimdos kaklelis, kuriame yra nervų galūnėlių, išsidėsčiusių pačiame gimdos kaklelyje ir aplink gimdą. Pasiekti orgazmą – ir patirti malonius, o ne skausmingus gimdos kaklelio pojūčius – daugiau galimybikų yra tuomet, kai moteris būna stipriai susijaudinusi. Taigi gilius įsiskverbimus palikite pačiai pabaigai, o kai pajusite, kad ji jau artėja, paprašykite partnerio (arba naudokite sekso žaisliuką ar pirštą) pasiekti jūsų gimdos kaklelį.

6. Spenelių orgazmas

Tikriausiai jau žinote, kas yra speneliai ir kur jie yra, tačiau galbūt nežinote, jog kai kurie žmonės patirti orgazmą gali vien nuo jų stimuliacijos. Liečiant spenelius, išsiskiria oksitocinas, kuris sukelia tuos pačius gimdos bei makšties susitraukimus, kaip ir orgazmas. Dėl to į lytinius organus priplūsta daugiau kraujo, o tai gali baigtis orgazmu.

7. Odos orgazmas

Odos orgazmas dar vadinamas virpuliu ir primena tuos virpuliukus, kurie nuvilnija per jūsų galūnes, kai išgirstate itin paveikią dainą. Galbūt jums pašiurps oda, gal piestu atsistos plaukai, o gal pradėsite šiek tiek drebėti. Tyrimai rodo, kad odos orgazmas dažniausiai prasideda nuo muzikos, tačiau virpulius gali sukelti ir jaudinančios filmų scenos, įspūdingi meno kūriniai ar net kiti žmonės, su kuriais jaučiate ypatingą ryšį.

8. Orgazmas nuo kvėpavimo

Seksas dažnai laikomas fiziniu aktu, susijusiu su genitalijomis, tačiau tikrovėje pats aistringiausias seksas būna tarp ausų, o jį sustiprina tai, kaip mes išnaudojame savo kvėpavimą ir plaučius, – sako seksologė ir knygos „The New Sex Bible“ autorė Jessica O’Reilly. – Kvėpavimas daro įtaką pojūčių interpretacijai ir padeda mintyse įsivaizduoti tokią būseną, kuri prisideda prie malonumo.“ Tai reiškia, kad iš tiesų galite „nukvėpuoti“ iki pačios kulminacijos ir tuo pačiu metu atsikratyti įkyrių minčių, kurios gali atitraukti dėmesį nuo malonumo, priduria J. O`Reilly.

9. Orgazmas per vaizduotę

„Protas taip stipriai valdo mūsų seksualumą, kad kai kurie žmonės patirti orgazmą gali pasitelkę vien vaizduotę, pažymi J. O`Reilly. Šiuo atveju viskas yra gana aišku: fantazijoms atsiduodama neliečiant savo kūno, o tik įtempiant savo proto raumenis, kurie treniruojami tiek, kol pasiekiama kulminacija. Vaizduotė dažnai žengia koja kojon su kvėpavimu – galite pastebėti, kad fantazijos ir jūsų kūno atsakas geriausiai funkcionuoja tuomet, kai įtraukiami ir kvėpavimo pratimai.

10. Orgazmas miegant

„Orgazmą miegodami gali patirti abiejų lyčių žmonės. Orgazmas įvyksta smegenyse, o smegenys naktį būna gana aktyvios“, – teigė V. Marin. „Deja, nėra būdų, kurie priverstų patirti orgazmą miegant. Kai tai įvyksta, būna smagu, bet mes nieko negalime padaryti, kad malonumą sukeltume patys“, – pabrėžė ji. Gaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją