1. Svaidykite akmenis
Nueikite į paplūdimį ir išsirinkite ploną, plokščią akmenį, ne didesnį nei jūsų delnas. Gudrybė – mesti akmenį greitu riešo judesiu, kad jis 20 laipsnių kampu nuslystų vandens paviršiumi. Pasaulio rekordas – 88 šuoliai!

2. Gaudykite jonvabalius
Jonvabaliai veisiasi ilgose žolėse ir pelkėtose vietose prie vandens. Išjunkite namų lauko apšvietimą ir žybčiodami žibintuvėliu priviliokite juos, o tada tinkleliu atsargiai sugriebkite ir įdėkite į stiklainį. Stiklainyje turėtų būti padarytos skylės orui ir įdėtas drėgnas popierinio rankšluosčio gabalėlis. Pasidžiaukite šiuo reginiu valandėlę ir vėl paleiskite juos į naktį.

3. Keliaukite į kino teatrą
Dar geriau, jei filmas ar filmukas bus rodomas lauke, po atviru dangumi. Pasimėgaukite ne tik įtraukiančia nauja istorija, bet ir grynu oru. Juk tai dar viena ypatinga vasaros pramoga!

4. Skaitykite knygas
Yra daugybė puikių vaikams skirtų knygų, tačiau vasarą įdomiausia skaityti tas, kurios turi visą seriją pamėgtų personažų istorijų. Mūsų rekomendacijos norintiems pasinerti į tikrus nuotykius – Enid Blyton „Šauniojo penketuko nuotykiai“ ir Pamelos Butchart „Mokyklos detektyvų“ serija.

5. Žaiskite kortomis
„Uno“, „Karas“, „Asilas“ – nė nepajusite, kaip kortų kaladė taps neatsiejamu vasaros atributu, o azartas užvaldys visą šeimą.

6. Pamatykite krintančią žvaigždę
Geriausia giedrą vasaros naktį gulėti ir ieškoti krintančių žvaigždžių. Jei norite jų pamatyti tikrai daug, keliaukite toliau nuo miesto ir visos šviesos taršos.

7. Pasistatykite fortą
Statykite savo fortą iš to, ką randate aplink. Jums gali pasitarnauti kartoninės dėžės, skalbinių segtukai, virvės ir pan. O jei pastatę savo tvirtovę ją dar ir papuoštumėte šventinėmis lemputėmis...

8. Smagiausia čiuožykla
Ant vejos patieskite storo plastiko plėvelę, prispauskite jos galus smėlio maišais arba dideliais vandens balionais. Užpurkškite šiek tiek skysto muilo ar šampūno, įjunkite vejos purkštuvą ir pirmyn!

9. Papuoškite savo dviratį
Čia fantazijai lai nebūna galo! Dažykite savo dviratį nuplaunamais dažais, apklijuokite lipdukais, ratų stipinus padabinkite ryškiaspalviais karoliukais ir pan. Tik žiūrėkite, kad meniniai atributai netrukdytų saugiai riedėti.

10. Pasigaminkite žolės švilpuką
Išsirinkite tvirtą, platų žolės lapą. Laikydami jį tarp nykščių su nedideliu tarpu pūskite į jį suglaustomis lūpomis taip, kad žolė imtų vibruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją