Neseniai atliktos apklausos dalyviai, kaip patys nurodė, vaiką miegoti paguldo vidutiniškai per 34 minutes. Vadinasi, per savaitę vakariniam vaiko prausimui ir migdymui jie skiria beveik 4 valandas.

Atliekant tyrimą buvo apklausta tūkstantis 3–10 metų vaikus auginančių tėvų. Net 83 proc. respondentų nurodė, kad paguldę vaiką miegoti ir išėję iš kambario, po kiek laiko sugrįžta patikrinti, ar vaikas tikrai miega.

Tyrimo išvadose nurodoma, kad kiekvieną vakarą vedami miegoti vaikai vidutiniškai tris kartus pabando atsikalbinėti. Dažniausiai jie sako bijantys tamsos, prastai besijaučiantys arba norintys į tualetą.

Daugiau nei pusė apklaustųjų nurodė, kad, patikrinę, ar vaikas miega, rado jį žaidžiantį su žaislais. Planšetėmis žaidžiančius vaikus teigia aptikę 28 proc. respondentų.

Svetainės „Compare the Market“ užsakyta apklausa parodė, kad 28 proc. vaikų mėgindami išsisukti nuo miego aiškina, kad lauke pernelyg šviesu, todėl užmigti niekaip nepavyks.

Buvo nustatyta ir tai, kad tipinį guldymo į lovą ritualą sudaro dantų valymas, prausimas ir pasakos skaitymas, taip pat mėgstamų, į lovą pasiimamų žaislų paieškos. Visa tai vyksta apie 19.50 val.

Net 7 iš 10 vaikų yra pratę užmigti su žaislu arba kokiu nors kitu jaukiai nuteikiančius daiktu. Daugiau nei du trečdaliai respondentų skundėsi, kad be jo vaikams užmigti sunku.

„Net ir tada, kai vaikas spyriojasi, paprastai yra kas nors, kas padeda įkalbėti jį eiti miegoti arba nuramina tiek, kad vaikas pasijunta mieguistas ir nustoja atsikalbinėti“, – paminėjo Julie Daniels iš „Compare the Market“.

„Žaislai ir minkšti apklotai šiuo atžvilgiu atrodo nepamainomi. Jie teikia nusiraminimą. Kai tėtis arba mama išeina iš kambario ir nebegali apkabinti arba prisiglausti, tokie daiktai suteikia vaikams būtiną saugumo jausmą“, – paaiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)