Tinklalapis babygaga.com išskyrė kelis produktus, kurie tikima padės tapti bent šiek tiek protingesniais.

Kuris supermaistas stiprina organizmą?

Supermaistas, dėl kurio vaikai tikėtina tampa sveikesni, yra maistas, kurį lengva virti, valgyti, virškinti ir kuris gausus maistinių medžiagų bei antioksidantų. Kiekvienoje maisto produktų grupėje yra keletas maisto produktų, kurie išsiskiria kaip supermaistas. Štai jie.

Vištiena

Gerai paruošta ekologiška vištiena yra sveikų riebalų ir svarbių baltymų šaltinis. Kol vištiena yra šviežia ir joje nėra chemikalų bei dirbtinių hormonų, ji yra geras supermaistas vaikams.

Avokadai

Avokadai yra klasifikuojami kaip supermaistas dėl didelio maistinių medžiagų kiekio. Juose yra ląstelienos, taip pat sveikų augalinių riebalų. Avokadai yra minkšti ir skanūs, todėl mėgstami mažų vaikų. Jie gali būti valgomi kaip užkandis arba dedami į kokteilius ir salotas.

Avižiniai dribsniai

Avižos yra puikus maistas pusryčiams. Jose gausu vitamino B, kuris stabilizuoja gliukozės kiekį kraujyje. Jos taip pat pasžymi dideliu kiekiu antioksidantų, kurie padeda sustiprinti imuninę sistemą ir apsaugo nuo alergijos.

Lęšiai ir pupelės

Lęšiai ir pupelės yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis. Juos lengva virti, valgyti ir virškinti.

Morkos

Įrodyta, kad morkose yra pakankamai daug vitamino A, kuris yra gero regėjimo ir sveiko odos pagalbininkas. Iš morkų galima gaminti sveikus užkandžius. Jos taip pat gali būti dedamos į sultis ir kokteilius.

Kurie supermaisto produktai daro vaikus protingesnius?

Kiaušiniai

Kiaušiniuose pilna cholino, o tai svarbus spartaus smegenų augimo ir atminties vystymosi ingredientas. Yra įvairių būdų, kaip žmonės kiaušinius gamina sveikai. Tiesa, mažiems vaikams kiaušiniai turėtų būti duodami saikingai, nes jie gali sutrikdyti jų subtilų metabolizmą.

Uogos

Uogos yra skanios ir naudingos. Jos puikiai tinka mažiems vaikams užkandžiams, kaip nesveikų saldumynų ir saldainių alternatyva. Mėlynėse, spanguolėse ir avietėse yra daug antioksidantų ir antocianinų, kurie apsaugo mažus vaikus nuo ligų.

Lašiša

Daugybė tyrimų įrodė, kad jūros produktai, tarp jų ir lašiša, pagerina smegenų funkcijas, o taip pat padeda kovoti su depresija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)