Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.

Gaminimo eiga

* Miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cinamonu.

* Apelsinų sultis sumaišome su mineraliniu vandeniu ir klevų sirupu. Beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame 5 min. Konsistencija turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams. Ją galite koreguoti miltais, mineraliniu ar sultimis.

* Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Apkepame iš abiejų pusių.

* Padažui supjaustome nuluptus apelsinus (be visokių odelių), įberiama cukraus arba įpilame klevų sirupo ir troškiname.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai