Ingredientai
svogūno
1
vnt.
rudųjų pievagrybių
1
sauja
sviesto
2
v. š.
aliejaus
2
v. š.
apvaliagrūdžių ryžių
100
g
baltojo vyno
100
g
vištienos sultinio
300
ml
sviesto
50
g
tarkuoto kietojo sūrio
1
sauja
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
čiobrelio
2
šakelės
Kas ragavo risoto su grybais, pritars – tai vienas gardžiausioų ryžių patiekalų. Žinoma, jei tinkamai paruoštas. O kad taip ir nutiktų, sekite risoto su grybais gamybos procesą ir galiausiai mėgausitės ypatingu patiekalu.
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Pievagrybius susmulkinkite stambesniais kubeliais.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą kartu su aliejumi ir patroškinkite smulkintus svogūną ir pievagrybius apie 5 min.
3. Į keptuvę suberkite ryžius ir maišydami pakepkite apie 2–3 min., kol ryžiai pasidarys permatomi, supilkite vyną. Pagarinkite 2–3 min. ir supilkite vištienos sultinį.
4. Virkite apie 10–15 min., kol visas sultinys susigers į ryžius.
5. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir pagardinkite druska bei šviežiai grūstais pipirais.
6. Sudėkite risotą į lėkštę ir apibarstykite čiobrelių lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai