Ingredientai
sviesto
100
g
cukraus miltelių
130
g
miltų
220
g
kiaušinio
1
vnt.
druskos
žiupsnelis
vanilės ekstrakto
1
a. š.
Sviestiniai sausainiai visada trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje. Jie visada skanūs, todėl tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Iškeptus sSviestinius sausainius apibarstykite milteliniu cukrumi.
Gaminimo eiga
1. Sviestą išsukite su 70 g cukraus miltelių.
2. Įmaišykite 200 g miltų, 30 g cukraus miltelių, kiaušinį, druską ir vanilės ekstraktą. Tešlą gerai išminkykite.
3. Berkite miltų, kočėlu iškočiokite tešlą ir išspauskite norimas formeles.
4. Sausainius sudėkite ant neprisvylančios skardos ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 15–20 min.
5. Iškeptus sviestinius sausainius apibarstykite cukraus milteliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai