Ingredientai
pusriebės varškės
350
g
kiaušinių
2
vnt.
IKI pieno
1
stiklinė
IKI manų kruopų
4
v. š.
cukraus
4
v. š.
lydyto sviesto
70
g
kepimo miltelių
1
v. š.
vanilinio cukraus
1
a. š.
druskos
žiupsnelis
džiovintų spanguolių
1
sauja
aviečių
juostelės
Varškės apkepas su spanguolėmis – purus, lengvas ir labai aromatingas. Patiekalas paruošiamas itin greitai ir pašaunamas į orkaitę. Tereikia apsišravuokite kantrybe belaukiant, kol varškės apkepas su spanguolėmis iškeps.
Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus (išskyrus džiovintas spanguoles) sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
2. Įmaišykite džiovintas spanguoles ir gautą masę pilkite į kepimo formą.
3. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 150 °C temp. apie 45–60 min.
4. Iškepusį varškės apkepą su spanguolėmis atvėsinkite apie 10 min. prieš patiekiant. Papuoškite avietėmis ir džiovintomis spanguolėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai