Porcijos: 5
„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma Labžentė.

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje ištirpinau sviestą. Palikau atvėsti.

2. Tuo metu sausainius susmulkinau iki smulkių trupinių. Man patogiausia S formos smulkintuvu. Sumaišiau juos su sviestu ir rududu.

3. Maišant atrodys, kad trupinių per daug – tada metas į darbą paleisti rankas. Tešlą reikia paminkyti, kad ji pasidarytų vientisa.

4. Paklojau kepimo popierių, ant jo rankomis paskirsčiau tešlą, o tada su kočėlu pakočiojau, kad būtų lygus sluoksnis per visą popierių.

5. Paruošiau kremą: varškę sumaišiau su jogurtu. Nesaldinkite kremo, nes saldumo tikrai pakaks iš rududu. Kremu aptepiau sausainių lakštą.

6. Prasideda vyniojimas, panašiai, kaip vyniojant sushi: kepimo popierių iš apačios sukau į viršų, kol susisuko tinginio dešra. Be popieriaus, vien rankomis susukti gali nepavykti, nes tinginys gana trapus.

7. Kad sutvirtėtų, įdėjau į šaldytuvą. Užteko kelių valandų.

8. Na ir viskas! Tik vartokite atsakingai. Labai jau skanus.

5produktai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai