Šie varškės keksiukai – nuostabūs. Purūs ir minkšti, drėgni ir tiesiog tirpstantys burnoje – tai magija, kurią sukuria į tešlą įmaišyta varškė. Įmaišykite ir šiek tiek nutarkuotų citrinų žievelių bei porą dosnių saujų aviečių jos suteiks varškės keksiukams malonaus gaivumo ir lengvumo.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinos plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes iki purumo, kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps tiršta. Toliau plakdami, supilkite tirpintą sviestą.

2. Sudėkite varškę ir dar kartą gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

3. Avietes apvoliokite šaukštelyje miltų. Suberkite į tešlą ir lengvai judesiai įmaišykite, kad joje pasiskirstytų kuo tolygiau.

4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik iki viršaus. Viršų apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.

5. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.

6. Kelias minutes atvėsinkite keksiukų formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

7. Skaniausi keksiukai švieži, todėl nedelskite - ragaukite!

Keli patarimai, kad keksiukai pavyktų patys gardžiausi:

* Naudokite pusriebę, o ne liesą varškę. Geriausia, drėgnesnę - ne iš maišelių, bet iš pakelių.
* Jei norite varškę visiškai paslėpti, prieš įmaišydami į tešlą pertrinkite maisto trintuvu; jei nebijote, kad matysis maži gumuliukai - tiesiog įplakite į tešlą išimtą tiesiai iš pakuotės;
* Uogas, prieš įmaišydami į tešlą, apvoliokite šaukštelyje miltų, kad išsaugotų daugiau savo sulčių;
* Nepadauginkite miltų - tešla turi būti grietinės tirštumo;
* Valgykite varškės keksiukus šviežius, nes varškės kepiniai yra ypatingai minkšti ir drėgni, bet lygiai taip pat linkę ir apdžiūti, sausėti; tobuliausi šie keksiukai kepimo dieną.

Receptu dalijasi „Lidl“ ir „Saulėta virtuvė“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai