Ingredientai
Rūkyta vištienos filė
300
g
Apelsinai
2
vnt.
Agurkai
1
vnt.
Sojos daigai
150
g
Žemės riešutai
100
g
Natūralus jogurtas
200
g
Petražolės
žiupsnelis
Krapai
žiupsnelis
Cukrus
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Jei nesate ragavęs salotų su vištiena, turote laiko ištaisyti šią klaidą ir paruošti šių gardžių salotų šventiniam stalui. Salotose su rūkyta vištiena gali būti naudojama ir kalakutiena.
Gaminimo eiga
1. Rūkytą vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, agurką - griežinėliais.
2. Apelsiną nulupti, padalyti skiltelėmis ir supjaustyti gabalėliais, o išsiskyrusias sultis supilti į indą.
3. Sojų daigus nuplikinti verdančiu vandeniu, nusunkti ir ataušinti. Žemės riešutus pakepinti ir nuimti odelę.
4. Į jogurtą suberti sukapotus žalumynus, supilti apelsino sultis ir suplakti. Padažą paskaninti druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus.
5. Paruoštus komponentus sudėti į salotinę, suberti pakepintus žemės riešutus, apipilti padažu, išmaišyti, papuošti žaliomis petražolėmis.
Atsiliepimai