Yra daug paelijos recepto variacijų. Siūlome jums pasigaminti ypatingo skonio patiekalą – tai yra greitai paruošiama, bet nuostabi paelija.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, tuomet pakepinkite česnaką, svogūnus ir paprikas, kol svogūnai ir česnakai pagels (apie dvi minutes). Sudėkite dešrą ir kepkite maišydami apie dvi minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vyną, sultinį, šafraną, krevetes ir kepkite uždengę aukštoje temperatūroje, kol iškeps krevetės, apie šešias minutes.

2. Suberkite moliuskus, žirnelius, alyvuoges ir kepkite uždengę, kol moliuskai plačiai atsidarys, apie dvi-keturias minutes. Tuos moliuskus, kurių geldelės neatsivėrė, išmeskite.

3. Nuimkite nuo ugnies ir uždengę dar palaikykite penkias minutes, kol visas skystis įsigers.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai