„Man svarbu, ką valgo ne tik vaikai, bet ir mes patys, todėl stengiamės naudoti kuo natūralesnius prieskonius – mėgstame patys susimalti šviežių pipirų, naudojame džiovintų daržovių mišinį be druskos ir, žinoma, šviežias žoleles. Visiems kepiniams pagardinti puikiai tinka šalavijas, čiobrelis, ką tik nuskinta mėta ar bazilikai. Jų stengiamės kasmet turėti ir savo namų terasoje“, – pasakoja tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorė Gerda Morozovienė.

Gaminimo eiga

1. Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Svarbu, kad nebūtų per maži, nes ims greitai degti.

2. Ant vištienos supilkite jogurtą. Pagardinkite spaustu česnaku, citrinos sultimis, druska, pipirais. Palikite bent valandai pasimarinuoti.

3. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol mėsytė iškeps – svarbiausia, kad neperkeptų, nes bus sausa.

4. Nuplaukite daržoves, sudėkite visas į dubenį, užpilkite šlakeliu aliejaus ir pagardinkite prieskoniais.

5. Jei yra noro, galima suverkite spalvingus vėrinukus ant iešmelių arba kepkite tiesiai ant grotelių.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai