Gaminimo eiga

1. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpinkite sviestą su cukrumi, tuomet sudėkite karijų riešutus ir kepkite apie 5 minutes, kol riešutai bus traškūs ir karamelizuoti. Išberkite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardos ir leiskite atvėsti, vėliau supjaustykite juos peiliu ir atidėkite.

2. Įkaitinkite grilio tipo keptuvę. Kol kaista, švariai nuplaukite nektarinus, išimkite kaulelius ir kiekvieną vaisių supjaustykite į aštuonias pailgas dalis. Nektarino gabalėlius aptepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite ant grilio, kiekvieną pusę kepkite apie 1-2 minutes, tuomet perdėkite į serviravimui paruoštą salotų lėkštę.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą ir medų, pagardinkite norimais prieskoniais. Burata sūrio gabalėlius išdėliokite tolygiai tarp karamelizuotų nektarinų ir įpjaukite viršų, aplink pabarstykite suplėšytų baziliko lapelių ir rucolos, užpilkite paruoštą salotų padažą, apibarstykite kepintais riešutais ir čili dribsniais.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai