Ingredientai

ekologiško migdolų gėrimo 250 ml
cinamono 2 v. š.
druskos žiupsnelis
ekologiško agavų sirupo 15 ml
ekologiško sviesto 200 g
miltų 500 g
rudojo cukraus 60 g
sausų mielių 10 g
kiaušinio 1 vnt.
Glajui:
kreminio sūrio 100 g
tirpinto sviesto 2 v. š.
ekologiško migdolų gėrimo 2 v. š.
vanilės ekstrakto 2 a. š.
cukraus pudros 3 v. š.
Porcijos: 7
Cinamoninės bandelės geidžiamos visada, tačiau žiemos metą – ypač. Minkštos, purios, tiesiog tirpsta burnoje. jei norite išraiškingesnio cinamoninių bandelių skonio, iškepusias aptepkite jas glajumi, tačiau ir be jo jos – nuostabios.

Gaminimo eiga

1. Į puodą supilkite migdolų gėrimą ir pakaitinkite ant silpnos kaitros. Kai gėrimas sušils, į jį suberkite mieles ir maišykite, kol mielės ištirps. Tuomet berkite cukrų ir vėl maišykite, kol gausite vientisą masę.

2. Į švarų dubenį sudėkite 100 g kubeliais supjaustyto sviesto, suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos, viską užpilkite šiltu migdolų gėrimu ir rankomis išminkykite tešlą. Uždenkite dubenį medžiaginiu rankšluostėliu ir palikite bent valandai, kad tešla iškiltų.

3. Pasiruoškite bandelių glajų: kreminį sūrį, sviestą bei migdolų gėrimą supilkite į dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Tada pilkite vanilės ekstraktą, dėkite cukraus pudrą ir viską išmaišykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Likusį sviestą truputį pašildykite, kad suminkštėtų, o kiaušinį išplakite. Iškilusią tešlą iškočiokite, ištepkite kiaušinio plakiniu, patepkite likusiu sviestu, tolygiai apibarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu.

5. Supjaustykite paruoštą tešlą 4 cm pločio juostelėmis ir kiekvieną jų susukite į ritinuką. Suktinukus išdėliokite skardoje, paviršių patepkite likusiu kiaušinio plakiniu, dar kartą apibarstykite cinamonu ir pašaukite į orkaitę.

6. Kepkite apie 25 minutes. Iškepusias bandeles papuoškite paruoštu glajumi.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai