Ingredientai

bulvių 5 vnt.
tarkuoto parmezano sūrio 0.5 saujos
tarkuoto čederio sūrio 0.5 saujos
pievagrybių 4 vnt.
svogūno 0.5 vnt.
česnako 3 skiltelės
petražolių 3 šakelės
keptos vištienos 200 g
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
svogūnų laiškų 3 vnt.
marinuotų agurkėlių 6 vnt.
pomidorų padažo 4 v. š.
juodųjų pipirų žiupsnelis
druskos žiupsnelis
natūralaus kefyro 1 stiklinė
Ar bandėte kepti bulves aukštyn kojom? Ne? Alfas parodys, kaip paprastai galite tai padaryti.

Gaminimo eiga

1. Bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite. Į vieną dubenį suberkite parmezano ir čederio sūrį, stambesne tarka sutarkuokite pievagrybius, smulkesne – svogūną ir česnaką. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, sudėkite plėšytą vištieną ir viską sumaišykite.

2. Mėsos įdarą sudėkite į išskobtas bulvių puseles. Į kepimo popieriumi išklotą skardą įpilkite alyvuogių aliejaus. Tada įdaru į apačią sudėkite įdarytas bulves, jas patepkite alyvuogių aliejumi ir užberkite druskos. Kepkite 25 min. 180 °C temp. orkaitėje (jei naudosite virtas bulves, jas kepkite 10–12 min. 200–205 °C temp. orkaitėje).

3. Svogūnų laiškus supjaustykite įstrižai, petražoles susmulkinkite, marinuotus agurkėlius perpjaukite išilgai. Tarp iškepusių bulvių įdėkite pomidorų padažo, pjaustytus agurkėlius, petražoles ir svogūnų laiškus. Taip pat galite pagardinti juodaisiais pipirais, užtarkuoti kietojo sūrio, citrinos žievelės. Bulves labai tinka patiekti su stikline natūralaus kefyro.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai