Ingredientai

Vidutinio dydžio šviežias karpis 1 vnt.
Druskos ir pipirų, pagal skonį
Citrinos 1 vnt.
Supjaustytos morkos
supjaustytų svogūnų 0.5 puodelio
Nedidelio gabalėlio sviesto
džiūvėsėlių (dar šiek tiek apibarstymui) 0.5 puodelio
smulkintų, mėgstamų grybų 0.5 puodelio
cukraus 1 a. š.

Gaminimo eiga

1. Tinkamai išvalykite karpį. Nuplaukite ir jį nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Visą žuvį nuplaukite actu ir palikite 15 minučių pastovėti.

2. Aptepkite žuvį citrinos sultimis viduje ir išorėje. Tuomet jį įtrinkite prieskoniais. Supjaustytas morkas, svogūnus, susmulkintus grybus, cukrų ir džiūvėsėlius suberkite į dubenį ir viską sumaišykite.

3. Tuomet įpilkite puodelį vandens. Ir viską dar kartą sumaišykite. Gautu mišiniu įdarykite karpį. Tuomet karpį įtrinkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais.

4. Galiausiai orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 60 minučių. Patiekite su citrinos skiltelėmis ir įvairiausiais būdais paruoštomis bulvėmis. Skanaus!

Už receptą dėkojame IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai