Ingredientai

karpio 1 kg
grikių 100 g
pievagrybių 150 g
įvairių daržovių 200 g
sviesto 4 v. š.
lydyto sūrelio (geriausiai grybų skonio) 150 g
aliejaus 1 v. š.
česnako 1 skiltelė
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Karpį išdorokite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite smulkintu česnaku. Palikite kelioms valandoms pasimarinuoti ir tada jį kepkite keptuvėje, įpylę į ją šaukštą sviesto ir aliejaus.

2. Per tą laiką išvirkite grikius, o daržoves patroškinkite su dviem šaukštais sviesto ir viską išmaišykite.

3. Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste, o vėliau ten pat sudėkite ir lydytą sūrelį.

4. Galiausiai į didelę lėkštę dėkite su daržovėmis sumaišytus grikius. Ant viršaus dėkite karpio gabalėlius ir viską apliekite grybų padažu.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai