Ingredientai
karpio
1
kg
grikių
100
g
pievagrybių
150
g
įvairių daržovių
200
g
sviesto
4
v. š.
lydyto sūrelio (geriausiai grybų skonio)
150
g
aliejaus
1
v. š.
česnako
1
skiltelė
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Karpį išdorokite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite smulkintu česnaku. Palikite kelioms valandoms pasimarinuoti ir tada jį kepkite keptuvėje, įpylę į ją šaukštą sviesto ir aliejaus.
2. Per tą laiką išvirkite grikius, o daržoves patroškinkite su dviem šaukštais sviesto ir viską išmaišykite.
3. Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste, o vėliau ten pat sudėkite ir lydytą sūrelį.
4. Galiausiai į didelę lėkštę dėkite su daržovėmis sumaišytus grikius. Ant viršaus dėkite karpio gabalėlius ir viską apliekite grybų padažu.
Receptu dalijasi IKI.
Atsiliepimai