Ingredientai

silkės filė 2 gabaliukai
burokėlių 2 vnt.
bulvių 2 vnt.
grūdėtų garstyčių 1 v. š.
medaus 1 a. š.
lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus 0.5 v. š.
kmynų, druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį
šviežiai spaustų citrinos sulčių

Gaminimo eiga

1. Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite piršto storio riekelėmis, pašlakstykite aliejumi ir pagardinkite kmynais. Šaukite į 170 laipsnių orkaitę kartu su nuplautais, neluptais burokėliais maždaug 20 minučių.

2. Kai burokėliai atvės, juos nulupkite. Kepti burokėliai turėtų likti traškūs, tad neišsigąskite, jeigu bus kietoki. Supjaustytus burokėlius sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su šaukšteliu medaus, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir susmulkinkite, bet ne iki vientisos konsistencijos. Turėtų išeiti ne košė, o burokėlių gabalėliai.

3. Ant iškepusių bulvių riekelių klokite smulkintų burokėlių masę, ant viršaus uždėkite silkės gabaliuką, o į joje įpjautą „kišenėlę“ įdėkite smulkintą kalendrą (ar kitus mėgstamus žalumynus).

Receptu dalijasi „Maxima“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai