Ingredientai

pieno 1.2 l
anyžių keletas
malto cinamono 0.5 a. š.
vanilės ankšties 1 vnt.
ryžių 125 g
cukraus 25 g
sviesto 20 g
tarkuoto muskato 0.5 a. š.
Smulkinto juodojo šokolado

Gaminimo eiga

1. Į gilę keptuvę supilkite pieną, įdėkite anyžių ir cinamono.

2. Perpjaukite vanilės ankštį: jos sėklas ir pačią ankštį taip pat sudėkite į keptuvę. Kai mišinys pradės troškintis ištraukite vanilės ankštį ir padėkite viską atvėsti.

3. Tuomet pieną su prieskoniais supilkite į greitpuodį. Į jį sudėkite ryžius, cukrų, sviestą ir įberkite muskato. Viską gerai išmaišykite ir ant vidutinės ugnies viską virkite 2–2,5 val.

4. Kas valandą pudingą vis pamaišykite ir viską virkite tol, kol ryžiai taps kreminės konsistencijos. Galiausiai iš pudingo išimkite anyžių ir patiekite apibarstę juoduoju šokoladu.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai