Ingredientai

menkių filė 1 kg
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
ispaniškos čoriso dešros 100 g
„shallot“ svogūnėlis 1 vnt.
lęšių 200 g
sultinio 200 g
špinatų 100 g
citrina 1 vnt.
fasuotų petražolių 1 vnt.
Druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
„Lęšiai yra turtingi augalinės kilmės baltymais bei tokiomis maistinėmis medžiagomis kaip geležis ar kalis. Dėl savo baltymų kiekio šis produktas ypač tinka gyvūninės kilmės produktų nevartojantiems asmenims. Be to, lęšiuose gausu organizmui naudingos folio rūgšties - B9 vitamino, kuris kaip ir kiti B grupės vitaminai yra būtinasis mikroelementas, gaunamas iš išorės. Jis yra labai svarbus mūsų nervų sistemai, kraujodarai“, – sako dr. gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

Gaminimo eiga

1. Čoriso dešrą ir valgomąjį svogūnėlį supjaustykite kubeliais. Keptuvę įkaitinkite su 1 šaukštu aliejaus, sudėkite supjaustytą čoriso dešrą ir svogūnėlį, pakepkite 3–5 minutes, kol apskrus. Suberkite lęšius, supilkite sultinį. Užvirkite. Virkite apie 8–10 minučių, kol truputis skysčio išgaruos.

2. Įkaitinkite kitą keptuvę su likusiu aliejumi. Menkių filė pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

3. Į troškintus lęšius sudėkite špinatus, kapotas petražoles, įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite. Kepkite, kol špinatai suminkštės. Žuvį patiekite su lęšiais ir citrinos skiltelėmis.

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai