Ingredientai

bulvių 800 g
kiaušinio 1 vnt.
kepto moliūgo 150 g
parmezano sūrio 2 v. š.
kvietinių miltų 6 v. š.
lydyto sviesto 50 g
česnakų laiškų keletas
čiobrelio 1 šakelė
Himalajų druskos žiupsnelis
Padažas:
nedidelio mėlynojo svogūno 1 vnt.
česnako skiltelės
karšto arba šalto rūkymo šoninės 100 g
čiobrelio 1 šakelė
rozmarino 1 šakelė
trintų pomidorų padažo „Daržovinis“ 200 g
vandens 0.5 stiklinės
Porcijos: 4
Jei mėgstate bulvinius patiekalus, gaminkite švilpikus. Svarbu – gamindami tešlą nepadauginkite miltų. Skaniausia švilpikus valgyti šiltus, bet gardūs ir šalti.

Gaminimo eiga

1. Bulves su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirusias nulupkite ir sutrinkite.

2. Bulves išmaišykite su kiaušiniu, moliūgu, įberkite druskos.

3. Įtarkuokite sūrio, viską maišykite.

4. Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą (nepadauginkite miltų), jei tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, geriau miltų berkite ant jų, o ne į tešlą. Rankomis iškočiokite, susukite į nedidelius vamzdelius, supjaustykite lazdeles mažais gabalėliais ir dėkite ant kepimo skardos.

5. Švilpikus aptepkite lydytu sviestu.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temp. ir kepkite blynelius-švilpikus apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.

7. Patiekite su šoninės ir pomidorų padažu, užberkite smulkintų česnakų laiškų, papuoškite čiobrelio šakele.

Paruoškite padažą:

1. Supjaustykite kubeliais svogūną, česnaką sutraiškykite ir susmulkinkite. Supjaustykite šoninę labai smulkiai ir viską apkepkite keptuvėje.

2. Prieš kepimo pabaigą įdėkite čiobrelio ir rozmarino šakelę, viską išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą. Įpilkite vandens ir šiek tiek patroškinkite ant mažos ugnies apie 1–2 minutes.

ALFO PATARIMAI:

· Labai svarbu – nepervirkite padažo.

· Į švilpikų tešlą nepadauginkite miltų.

· Valgyti skaniausia šiltus, bet skanūs ir šalti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai