Ingredientai
1 stiklainiui:
mažo kalafioro
1
vnt.
saliero stiebų
2
vnt.
morkos
1
vnt.
raudonosios paprikos
1
vnt.
mėlynojo svogūno
1
vnt.
aitriosios paprikos
1
vnt.
Marinatui paruošti reikės:
vandens
1.5
l
baltojo vyno acto
60
g
druskos
55
g
cukraus
60
g
česnako
4
skiltelės
džiovinto raudonėlio
10
g
Kajeno paprikų
5
g
juodųjų pipirų žirneliais
10
g
kvapiųjų pipirų žirneliais
10
g
garstyčių grūdeliais
10
g
laurų lapų
2
vnt.
Gaminimo eiga
1. Marinatui paruošti: supilkite į stiklainį vandenį, baltojo vyno actą, suberkite druską, cukrų, suplakite užsuktą stiklainį, kad viskas ištirptų. Česnaką ir likusius prieskonius suberkite į pasūdytą vandenį.
2. Saliero stiebus, raudonąją papriką, mėlynąjį svogūną supjaustykite juostelėmis. Morkas, aitriąją papriką – žiedais, o kalafiorą išskaidykite nedideliais žiedynais.
3. Daržoves sudėkite į stiklainį, gerai pakratykite ir nepilnai uždengę laikykite 3–7 dienas.
PATARIMAI:
* Pagaminę laikykite šaldytuve parą laiko.
* Suvartokite per 3–5 paras.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai