Ingredientai
baltojo vyno acto
500
ml
vandens
1
l
jūros druskos
100
g
DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
200
g
cinamono lazdelių
3
vnt.
gvazdikėlių
žiupsnelis
laurų lapelių
3
vnt.
juodųjų pipirų grūdelių
a. š.
citrinų
2
kg
Gaminimo eiga
1. Kruopščiai nuplaukite citrinas ir sudėkite jas į šiltus, sterilius stiklainius.
2. Puode sumaišykite visus prieskonius, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir užvirinkite. Supilstykite karštą marinatą į stiklainius ir sandariai uždarykite.
3. Prieš patiekiant stiklainius palikite stovėti mažiausiai 4 savaites. Jei citrinas supjaustysite į keturias dalis arba skiltelėmis, jas galėsite valgyti po 1–2 savaičių.
PATARIMAI:
* Galite naudoti sumuštiniams, skrebučiams su sūriu ar vaisiais.
* Patiekti su sūriais.
* Tinka desertams, padažams, salotoms, mėsos marinavimui, kepinių įdarams, troškiniams, azijietiškiems patiekalams, kokteiliams.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai