Ingredientai

baltojo vyno acto 500 ml
vandens 1 l
jūros druskos 100 g
DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 200 g
cinamono lazdelių 3 vnt.
gvazdikėlių žiupsnelis
laurų lapelių 3 vnt.
juodųjų pipirų grūdelių a. š.
citrinų 2 kg

Gaminimo eiga

1. Kruopščiai nuplaukite citrinas ir sudėkite jas į šiltus, sterilius stiklainius.

2. Puode sumaišykite visus prieskonius, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir užvirinkite. Supilstykite karštą marinatą į stiklainius ir sandariai uždarykite.

3. Prieš patiekiant stiklainius palikite stovėti mažiausiai 4 savaites. Jei citrinas supjaustysite į keturias dalis arba skiltelėmis, jas galėsite valgyti po 1–2 savaičių.

PATARIMAI:

* Galite naudoti sumuštiniams, skrebučiams su sūriu ar vaisiais.

* Patiekti su sūriais.

* Tinka desertams, padažams, salotoms, mėsos marinavimui, kepinių įdarams, troškiniams, azijietiškiems patiekalams, kokteiliams.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai