Ingredientai

šaltai rūkytos šoninės 4
sviestinės bandelės 1 vnt.
acto 1 v. š.
kiaušinių 2 vnt.
svogūnų laiškų vnt.
Padažui:
kiaušinio trynio 1 vnt.
acto 1 v. š.
Kajeno paprikų žiupsnelis
garstyčių 1 a. š.
lydyto sviesto 100 g
druskos žiupsnelis
Porcijos: 2
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus.

Gaminimo eiga

1. Į indą sudėkite kiaušinio trynį, actą, Kajeno paprikas, druską, garstyčias ir viską išplakite. Išlydykite sviestą ir nuolat maišant supilkite į kiaušinių masę.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite šaltai rūkytą šoninę, paskrudinkite perpjautą sviestinę bandelę.

3. Į puodą su vandeniu įpilkite šaukštelį acto. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą ir atsargiai po vieną įleiskite kiaušinius, virkite apie 2–3 minutes. Naudodami kiaurasamtį išimkite kiaušinius ant popierinės servetėlės.

4. Ant paskrudintų bandelių sudėkite šoninę, kiaušinius, ant viršaus užpilkite trynio ir sviesto padažo, galiausiai užberkite smulkintų svogūnų laiškų.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai