Ingredientai

obuolių vnt.
šviesios duonos riekelės
kiaušinių 2 vnt.
grietinėlės 150 ml
maltų muskato riešutų 0.5 a. š.
vanilinio cukraus 0.5 a. š.
džiovintų spanguolių 3 v. š.
ledų v. š.
žaliosios citrinos žievelės 0.5 vnt.
mėtos lapelių keletas
Porcijos: 2
Duona ir obuoliai, reikia pripažinti – derinys neįprastas, tačiau pyragas – išskirtinis.

Gaminimo eiga

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais, šviesiai duonai nupjaukite duonos plutelę ir supjaustykite trikampiais.

2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, muskato riešutais ir vaniliniu cukrumi.

3. Į kepimo skardelę sudėkite sluoksniuodami ratu duonos trikampėlius ir obuolių griežinėlius, užberkite džiovintų spanguolių, supilkite grietinėlės ir kiaušinių masę.

4. Kepkite 180 °C temp. 20–25 min. Prieš patiekiant atvėsinkite. Į serviravimo indą dėkite pyrago gabalėlį, ledus, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir papuoškite mėtos lapeliais.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai