Ingredientai
obuolių
vnt.
šviesios duonos
riekelės
kiaušinių
2
vnt.
grietinėlės
150
ml
maltų muskato riešutų
0.5
a. š.
vanilinio cukraus
0.5
a. š.
džiovintų spanguolių
3
v. š.
ledų
v. š.
žaliosios citrinos žievelės
0.5
vnt.
mėtos lapelių
keletas
Porcijos: 2
Duona ir obuoliai, reikia pripažinti – derinys neįprastas, tačiau pyragas – išskirtinis.
Gaminimo eiga
2. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle, muskato riešutais ir vaniliniu cukrumi.
3. Į kepimo skardelę sudėkite sluoksniuodami ratu duonos trikampėlius ir obuolių griežinėlius, užberkite džiovintų spanguolių, supilkite grietinėlės ir kiaušinių masę.
4. Kepkite 180 °C temp. 20–25 min. Prieš patiekiant atvėsinkite. Į serviravimo indą dėkite pyrago gabalėlį, ledus, įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir papuoškite mėtos lapeliais.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai